UNDERRETTET OM REKLAMEBRÅKET: Marit Bjørgen har blitt brukt ulovlig i markedsførng på Ludos nettsider, forteller manager Guri Hetland. Her etter målgang lørdag. Foto: Marit Bjørgen/VG

Bjørgen-manager: Reagerer kraftig på ulovlig Bjørgen-markedsføring

SOTSJI (VG) Marit Bjørgens manager Guri Hetland tilbakeviser at det har vært lovlig å bruke bilder av Marit Bjørgen, i markedsføring på Ludo sine nettsider.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Hun reagerer på at Bjørgen er brukt i det hun hevder er ulovlig markedsføring på firmaet Ludo sine nettsider.

For det har blitt bråk etter at Marit Bjørgen har blitt brukt i en reklamefilm på Ludo sine nettsider.

IOC-medlem Gerard Heiberg reagerte kraftig på reklamebruken. IOC kan i ytterste konsekvens ta fra Bjørgen gullmedaljen, fra OLs første konkurransedag. Skiforbundet har også reagert kraftig på saken.

Tilbakeviser rett til bildebruk

Ludo-sjef Idar Vollvik har sørget for at bildet nå er borte fra nettsiden deres, men sier at bildebruken var en avtale mellom deres leverandør og Bjørgen.

Dette tilbakeviser Marit Bjørgens manager Guri Hetland.

- Det er klart uakseptabelt og i dette tilfellet er det en avtale som opphørte for 2-3 år siden. Marit er underrettet om saken, men bruker energien sin på å forberede seg til sprinten, sier Marit Bjørgens manager Guri Hetland

Reklamereglene under OL er også særdeles strenge: Fra 30. januar til 26. februar har ikke utøverne lov til å markedsføre andre sponsorer enn de IOC har inn under vingene sine. Derfor reagerer IOC på markedsføringen også.

Artikkelen fortsetter under bildet

BJØRGEN-MANAGER: Guri Hetland, Marit Bjørgens manager, er også landslagssjef for Sveits. Hetland fikser Bjørgens avtaler. Foto: Scanpix


- Har tatt seg til rette

- Saken er at for tre år siden ga Marit tillatelse til en leverandør, som leverer skistativ, til å bruke et bilde av henne. For tre år siden var den avtalen slutt og vi har ikke hatt noe samarbeid med den leverandøren etter det, sier Guri Hetland og fastslår at all bruk av bildet og markedsføring med Marit Bjørgen da skulle opphørt.

- En leverandør har tatt seg til rette uten at vi har kunnet stoppe det.

Har avklart OL-regler

Hun sier de har pratet med alle Bjørgens samarbeidsparterne om OL-reglementet og påsett at de har ryddet bort all markedsføring.

Ludo-eier Idar Vollvik har ikke besvart VGs henvendelser mandag. På sin egen Facebook-side skriver gründeren imidlertid følgende:

- Ludo-store har i snart to år brukt et bilde på våre nettsider med Marit Bjørgen, som vi har fått av vår leverandør.

Vollvik skriver at han ikke ønsker å skape ubehageligheter for Bjørgen.

- Ludo fjernet bildet umiddelbart da vi ble oppmerksom på dette i går. Avtalen om bruk av bildet er mellom vår leverandør og Marit, sier Ludo-sjefen.

- Jeg synes ikke det er rettferdig at kritikken rettes mot oss. Dette er ikke vårt bilde, det er et bilde fra en av våre leverandører. Det har ligget ute hos oss i to år og det ligger på flere andre nettsteder, både hos leverandøren og flere andre butikker. Vi har 30.000 produkter og jeg visste ikke en gang at det lå der, sier Vollvik til TV 2.

I morgen går Bjørgen for sitt andre gull i lekene i Sotsji. Hun er tittelforsvarer på OL-sprinten og har vunnet sprinten tre mesterskap på rad.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder