Bredal Oftedal båret av banen i tårer

NADDERUD (Norge - Kroatia 33–27) Stine Bredal Oftedal (26) måtte forlate parketten under EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia søndag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Norges kaptein satset alt hun kunne mot mål med bare et drøyt minutt igjen til pause. Hun misset på skuddet og da hun landet på parketten var det tydelig forkjært.

Oftedal fikk umiddelbart smerter, måtte bæres av banen og ble lagt ved siden av benkene. Lagvenninne Stine Skogrand var raskt borte og forsynte kapteinen med litt vann og la et håndkle over skuldrene.

Landslagskapteinen fikk deretter is og kompresjon på ankelen, og ble hjulpet inn i garderoben. Hun viste en tommel opp til publikum på vei ut av hallen.

– Først var vi skremt og trodde det var noe med kneet, men det var ankelene. Det kan jo være ille nok det og, for det var en kraftig overtråkk, og hun er nå på legevakta og tar bilder for å utelukke eventuelle ting, sier Thorir Hergeirsson til VG.

Landslagslege Anne Froholdt opplyser at det ikke er en alvorlig skade, men legger til at det er for tidlig å si når Oftedal er tilbake på banen igjen.

– Det var min egen feil. Jeg hopper inn og lander forkjært. Som regel gjør overtråkk ordentlig vondt, og det gjorde dette også. Men jeg er veldig glad for at røntgenbildene ikke viser mer enn det. Nå tar jeg det som det kommer dag for dag, så ser vi hva som skjer videre, sier Oftedal i en pressemelding lagt ut på håndballforbundets nettsider.

– EM i desember bør vel ikke være i fare da?

– Jeg har vært for lenge i gamet til å ta noe på forskudd, men jeg håper det ikke er noe alvorlig, så tar vi det derfra, sa Hergeirsson.

Lagvenninnen Heidi Løke hadde vondt av lagvenninnens overtråkk.

– Selvfølgelig er det synd at Stine tråkker over. Jeg håper det går bra og at det ikke er noe alvorlig, sier hun til TV 2.

Slet i starten

Norge møtte Kroatia for andre gang på fem dager i EM-kvalifiseringens kamp fire. Kroatia scoret kampens tre første mål, samtidig som Norge gjorde like mange tekniske feil, og kom dermed best i gang

Norge kom seg etter hvert til hektene og godt keeper- og angrepsspill ble avgjørende for at Norge vant kampen 33–27

Tolv minutter ut i den andre omgangen lå lagene likt, men Norge løp Kroatia i senk på slutten av kampen.

Gode Mørk-erstattere

Med Nora Mørk ute med skade viste Amanda Kurtovic at hun er et godt alternativ til å starte på høyre-backen for Norge i tiden fremover. 26-åringen var sentral i andreomgang da Norge kjørte over Kroatia og ble toppscorer med 7 mål på 8 skudd.

– Vi begynte ikke så bra og det stanget litt. Men når det satt, så satt det skikkelig. Vi klarer å snu dårlige perioder. Så gjør vi kjempemye bra også, det må vi ikke glemme, sa Kurtovic til TV 2.

Det var Stine Skogrand som startet kampen på det som har vært Mørks plass de siste sesongene.Bergenseren stod frem med pågangsmot i en tung Norge-periode i starten av kampen og scoret 3 mål på 4 forsøk.

Etter denne kampen gjenstår to kamper i kvaliken. Det ligger med andre ord til rette for at Norge skal få forsvare EM-tittelen fra 2016, i mesterskapet i Frankrike som begynner i november.

Les også: Skademareritt for Mørk: Ute i minimum seks måneder

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder