FOKUSERT: Erik Watndal. Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix

Erik Watndal med VM-sølv i skeet: – Føles nesten uvirkelig

Lerdueskytteren Erik Watndal tok sølv VM i skeet fredag. Amerikanske Vincent Hancock vant.

geir.andreassen@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg var offensiv i finalen og tenkte at dette skulle jeg ikke la gå fra meg. Det var bare å kjøre hardt for både kvoteplass og medalje. Og det ble det. Det føles nesten uvirkelig nå rett etterpå, men jeg er vanvittig fornøyd med egen prestasjon, sier Erik Watndal i en pressemelding.

Watndal skjøt 122 treff i kvalifiseringen og måtte i shoot-off om de to siste finaleplassene med seks andre skyttere. Det fikset han mesterlig.

I finalen bommet Watndal på sin tiende due. Han bommet også fire ganger til og endte opp med 55 treff av 60 mulige – og VM-sølv.

– En strålende prestasjon. Erik skyter fantastisk og har en utrolig vinnervilje. Men vi har mer å gå på, både Erik og resten av laget. Vi kommer enda sterkere i årene framover, sier landslagstrener Lasse Johnsen.

Tangering av v-rekord

Best i kvalifiseringen var amerikanske Vincent Hancock. Han tangerte verdensrekorden med 125 av 125 mulige treff. I finalen bommet han bare en gang på de 60 skuddene. Det var tangering av verdensrekorden til italienske Riccardo Filippelli og briten Ben Llewellin.

Italienske Filippelli sikret seg for øvrig bronsen, men Llewellin ble nummer seks i finalen.

Hancock, Watndal og Filippelli sikret alle sin nasjon kvoteplass til OL i Tokyo om to år. Det samme gjorde også franske Emmanuel Petit som ble nummer fire.

Det var for øvrig Hancock som snøt Tore Brovold for OL-gullet i Beijing i 2008. Hancock står nå med tre OL-gull og fire VM-gull.

les også

Før 2004-OL: Sports Illustrated tipper tre norske OL-gull

Comeback

Erik Watndal gjorde comeback før sesongen 2017 etter ti års pause. Han la opp mens han var en av verdens beste, og nå er han tilbake i toppen.

I år har han vunnet både EM-sølv og VM-sølv, og sikret Norge plass i OL i 2020 i skeet, etter at de norske skeetskytterne mislyktes i nå Rio i 2016.

Dette var Norges andre kvoteplass til OL, tidligere i mesterskapet sikret Henrik Larsen det samme i rifle.

Frankrike best

Jørgen Engen åpnet med 50 strake treff på torsdag, men ble til slutt nummer 55 med 118 treff, mens Jonas Filtvedt ble nummer 78 av de 111 deltakerne med 113 treff.

Det norske laget ble dermed nummer 14 i lagkonkurransen med 353 treff, åtte treff bak pallen. I alt 27 nasjoner stilte lag i øvelsen. Frankrike var best foran Italia og Russland. (NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder