Snowboard-Silje fikk trøst av kjæresten

Publisert:
SPORT

PYEONGCHANG (VG) Alexander Bonsaksen (31) dro rett til kjæresten Silje Norendal (24) etter at han og resten av Petter Thoresens ishockeylandslag kom frem til OL-byens kystområde.

– Jeg snakket med henne i går etter at hun var ferdig. Det går nok bra det. Men det er klart hun var skuffet. Hun kom hit for å ta medalje. Nå røk den første sjansen. Hun endte på «den verste plassen», 4. plass, sier Alexander Bonsaksen til VG i pressesonen i ishockeyarenaens treningshall.

Silje Norendal og Alexander Bonsaksen har vært sammen siden før forrige OL i Sotsji. De har en leilighet sammen på Majorstuen i Oslo, men har nesten ikke sett hverandre - annet enn via elektroniske hjelpemidler - det siste halvåret.

Ishockeylandslaget gjennomførte sin første trening i OL-arenaen tirsdag formiddag lokal tid, det vil si tirsdag morgen norsk tid.

Silje Norendal var svært skuffet etter den dramatiske og omstridte finalen i slopestyle mandag. Noen timer senere ankom samboeren Alexander Bonsaksen til OL-byen sammen med Norges ishockeylandslag fra Seoul, der det søndag spilte treningskamp mot Sveits (2–4).

Torsdag venter regjerende verdensmester Sverige i OL-premieren. Høyst sannsynlig med Silje Norendal som tilskuer på tribunen. Hun skal først om halvannen uke prøve å ta revansj for nedturen i slopestyle i den nye OL-øvelsen Big Air.

Toppidrettsparet bor imidlertid i atskilte deltakerlandsbyer. Norendal i den som ligger oppe i fjellene, Bonsaksen i den som er plassert ved arenaene for innendørsidretter nede ved kysten.

Derfor måtte Norges backveteran sette seg på en buss mandag kveld lokal tid for å se hvordan det sto til med kjæresten.

– Det tar en halv time med buss. Men det går greit. Det går busser hele tiden, forteller Bonsaksen - som er klar for sitt tredje OL på rad.

I begynnelsen av desember ble han truffet av en puck i ansiktet under en kamp for klubblaget i Tyskland. Han pådro seg brudd i kjeven. Det er leget, men den er fortsatt «nummen». Han måtte stå over den siste seriekampen for Iserlohn, ifølge treneren fordi det ikke skulle skje ham noen før OL.

Den forklaringen fester ikke Bonsaksen særlig lit til. Han tror der var for at treneren skulle slippe «en krangel» om hvilken spiller på utenlandskvoten som måtte stå over i henhold til regelverket.

Det samme har Norges mest rutinerte og beste back, Jonas Holøs (30), fått kjenne på i Sveits. Han har ikke fått spille de fire siste kampene for Fribourg Gotteron av hensyn til klubbens «utlendings-kabal».

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar. Rettighetshaver Discovery og VG har et redaksjonelt samarbeid.

Her kan du lese mer om