4. PLASS: Håvard Lorentzen måtte se seg slått av tre nederlendere og endte på 4. plass på 1000 meter i VM. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Håvard Lorentzen bak tre nederlendere: – Vil slå dem i sprint-VM

INZELL (VG) Håvard Lorentzen (26) tapte par-løpet mot Thomas Krol (26) med 18 hundredeler og endte på 4. plass på 1000-meteren i distanse-VM - bak tre nederlendere.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg vil helst slå dem i Heerenveen, sier Håvard Lorentzen i pressesonen etter «den sureste plasseringen» og med henvisning til sprint-VM 23. til 24. februar.

Tre russere fulgte på plasseringene bak ham.

Norges regjerende verdensmester fra Kina i fjor må i alle fall slå Kai Verbij og Kjeld Nuis i sprint-VM om to uker i Nederland. Thomas Krol er ikke kvalifisert for sammenlagtmesterskapet på nederlenderens hjemmebane Thialf.

Håvard Lorentzen drar allerede torsdag til Heerenveen for å forberede seg til sprint-VM, åtte dager før mesterskapet starter.

les også

Måtte skru av telefonen - for å ta nytt gull

Kai Verbij vant på 1.07,39 gullmedaljen i VM enkeltdistanser lørdag, foran landsmennene Krol og Kjeld Nuis. Det er banerekord. Håvard Lorentzen var 45 hundredeler bak Verbij, som vant sprint-EM i Collalbo for en måned siden, foran Håvard Lorentzen.

– Det løpet han går i dag er helt vanvittig. Er han i like god form i Salt Lake, setter han verdensrekord, mener Håvard Lorentzen.

Sesongen avsluttes med verdenscupfinalen i Salt Lake om en måned.

Kjeld Nuis var fire hundredeler raskere enn Lorentzen, akkurat som i OL for ett år siden.

Da vant som kjent Håvard Lorentzen sølvmedaljen på distansen.

Analyse: Derfor glapp 1000-metergullet for Lorentzen

– Jeg gikk fortere nå enn i OL, på 500 og 1000-meteren. Jeg skal ikke klage på det. Siste runde her er den raskeste jeg har gått noen gang, med unntak av i Salt Lake og Calgary (superraske på grunn av høyden over havet). Jeg tapte sølvmedaljen på to feil i siste sving, røper Håvard Lorentzen.

Tre norske skøyteløpere hadde vunnet gull på 1000 meter i VM enkeltdistanser, som ble innført for 23 år siden. Ådne Søndrål gjorde det i 1998 og 2001, mens Even Wetten sto øverst på 1000-pallen da distanse-VM gikk utendørs her i Inzell i 2005.

Håvard Lorentzen ble ikke tredje nordmann, fordi Kai Verbij var i sterkeste laget.

– Jeg er godt fornøyd med mine første 900 meter, men ikke med de siste hundre meterne. Det skjer ikke ofte, sier han angående #»to feil».

– Men det kan skje. Jeg har en tendens til å «stupe» når jeg blir skikkelig sliten. Å bli sliten i 55 kilometer i timen, på én millimeter stål, er ikke så lett, sier han og smiler.

les også

Håvard Lorentzen tok VM-sølv: – Et lettelsens skrik

Denis Juskov (29), favoritt til å vinne 1500-meteren søndag, tok ledelsen fra fjerde par med 1.08,10. Den beholdt russeren til Håvard Lorentzen kom fem par senere. Nordmannen, med sesongbeste til da med 1.08,40, gikk inn til 1.07,85 - men ble slått «kraftig» av parmotstander Thomas Krol som satte banerekord med 1.07,66.

Men så kom Kai Verbij og senket den ytterligere, til imponerende 1.07,39.

I tiende par mot Nederlands Thomas Krol ble Lorentzen tillagt alle de beste mulighetene til å gå et optimalt løp. Krol var angivelig den perfekte par-kamerat -og motstander for Håvard Lorentzen.

– Det var en bra match. Men jeg skulle ønske jeg hadde vært litt raskere de første 600 meterne, for å få bedre «rygg» på ham, forklarer Håvard Lorentzen.

les også

Håvard Lorentzen: - Jeg er veldig skuffet og frustrert

Allan Dahl Johansson (20), som har vært plaget av forkjølelse siden Hamar-verdenscupen forrige helg og med ryggproblemer en stund, gikk 1000-meteren på 1.10,11 fra femte par. Han endte nest sist, på 23. plass- 2,71 sekunder bak vinneren Kai Verbij.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder