BYTTER KLUBB: Amanda Kurtovic bytter klubb fra rumenske CSM Bucuresti til ungarske Györ.

BYTTER KLUBB: Amanda Kurtovic bytter klubb fra rumenske CSM Bucuresti til ungarske Györ. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG.no

Amanda Kurtovic klar for Györ - blir trolig Mørks erstatter

Amanda Kurtovic (27) er klar for den ungarske storklubben Györ fra sommeren av, og blir den femte nordmannen i klubben.

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

– Vi behøvde ingen introduksjon, jeg har spilt mot dem flere ganger. Det er utvilsomt en av de beste klubbene i verden, og jeg er stolt av å være her de neste tre årene, sier Kurtovic til klubbens hjemmesider.

27-åringen har spilt for den rumenske klubben CSM Bucuresti siden 2017. Nå venter spill for den ungarske storklubben Györ fra og med neste sesong. Der blir hun lagvenninne med flere norske jenter.

les også

Kurtovic mister EM etter alvorlig skade – erstattes av Silje Waade

Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk, Kari Aalvik Grimsbø, Kari Brattset og Veronica Kristiansen spiller også for klubben som vant Champions League både i 2017 og 2018.

Kurtovic vil dermed måtte konkurrere om plassen med Nora Mørk når hun kommer tilbake fra skade, men ifølge TV 2 skal Mørk være på vei bort fra den ungarske klubben. Den franske avisen L'Equipe har meldt at Mørk skal være på vei til nettopp CSM Bucuresti, Kurtovic’ gamle klubb.

Dermed kan det hende at de to norske stjernene erstatter hverandre i sine respektive klubber.

Kurtovic har vært skadet siden november, og var ikke med da de norske håndballjentene spilte EM i desember. Hun røk korsbåndet i generalprøven mot Frankrike:

27-åringen har tidligere spilt for Larvik, Oppsal, Viborg, Byåsen, Nordstrand og Sandefjord. Hun har vært fast på det norske landslaget i flere år, og har to VM-gull, ett EM-gull, ett OL-gull og en OL-bronse på merittlista.

Amanda Kurtovic vartet opp med en praktscoring sist hun spilte mot sin nye klubb:

PS! Kurtovic blir Györs andre signering på like mange dager. Mandag ble det klart at de henter den franske stjernen Estelle Nze Minko går til Champions League-favoritten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder