Thoresen etter Russland-tap: Veldig fornøyd

HAMAR (VG) (Russland-Norge 4-3) Landslagssjef Petter Thoresens (56) OL-klare «hockeygutta» var ett mål foran tre ganger i ordinær spilletid, men tapte for den omstridte ishockeystormakten Russland i spilleforlengelsen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg synes gutta overrasket. Jeg er veldig fornøyd med at vi skapte så mye som vi gjorde. Det er surt å tape når vi er så nær ved å vinne. Vi var vel så gode som de som vant, sier Petter Thoresen til VG i Norges garderobe etter den første kampen i firenasjonersturneringen.

– Ja, det synes jeg, svarer Patrick Thoresen på spørsmålet «dere kunne like godt vunnet?»

– Vi skapte nok sjanser til å vinne etter 60 minutter (ordinær spilletid). I spilleforlengelsen tre mot tre klarte vi ikke å skape noen farlige sjanser; vi håpet på straffeslagkonkurranse, tilføyer landslagssjefens sønn overfor VG.

Teknisk feil

57 dager før OL starter i Pyeongchang, fikk Norge en knallstart da Patrick Thoresen (34) – i rekke med brødrene Mathis (31) og Ken André Olimb (28) – skjøv inn kampens første mål bak Russlands keeper Aleksandr Sjarysjenkov i tredje spilleminutt.

Leste du denne? Patrick Thoresen heier på Russland

Foran 2143 tilskuere var Norge best i den innledende perioden.

Leste du denne? Lars Haugen utslått av magesjau

Drøyt tre minutter før første pause plukket imidlertid backen Mikhail Naumenkov opp en fra norsk side teknisk feil (håndballspråk for feilpasning) i midtsonen, for så å lure back-paret Johannes Johannesen/Christian Bull og Roest (feilpasningen) med en lobb – og Haukeland med kvikk kølleføring.

SE PUCKEN I MÅL: Patrick Thoresen har nettopp sørget for 1-0 til Norge mot Russland i CC Amfi torsdag kveld. Foto: Fredrik Hagen NTB scanpix

I midtperioden viste Mats Rosseli Olsen seg fra en god side; fra bak Aleksandr Sjarysjenkov spilte han frem veteran Anders Bastiansen (37) foran: 2-1.

To minutter senere: Utligning, etter en Holøs-miss i rundvantet bak Haukeland.

Men så var det rekketrioen Olimb ganger to og Thoresen sin tur igjen. Førstnevnte med pucken på høyre kant inn i angrepsonen, etter pasning fra Ken André, Thoresen spilte den videre til Mathis på «motsatt»: Lett match for storebror Olimb.

– Lag som Russland passer oss godt. Vi har respekt for dem og prøver å gjøre det enkelt. Det er ikke så mye dill og dall. Vi er underdogs, og det er viktig med tanke på OL, sier Patrick Thoresen.

Husker du (2017-VM)? Thoresen reddet Norge i åpningskampen

Russland utlignet for tredje gang ved sønnesønnen til trenerlegenden Viktor Tikhonov (død 2014), Patrick Thoresens klubbkamerat i SKA St. Petersburg: Viktor Tikhonov (29). Mathis Olimb satt i utvisningsboksen etter at Norge hadde spilt med seks spillere, Tikhonov slo inn en skuddretur fra Henrik Haukeland på tennis.

Leste du denne? Zucca fikk OL-black out

– Gutta var offensive i hodene sine. Innsatsen er der, og de prøver å gjøre de riktige tingene. Og så er jeg litt imponert over spillerne som kommer fra Getligaen. For eksempel (backen) Henrik Ødegaard (Frisk Asker). Han gjorde en solid kamp, etter å ha vært skadet ganske lenge, sier Petter Thoresen.

Etter seks minutter var Mathis Olimb nær ved å gjøre 4-3, fremspilt av en sedvanlig energisk Patrick Thoresen. Thoresen «kunne blitt» matchvinner to ganger.

SUDDEN DEATH: Russlands Vladimir Tkasjyov avgjør for Russland tre minutter og 56 sekunder inn i spilleforlengelsen. Mats Rosseli Olsen og keeper Henrik Haukeland er fpor sent ute til å stoppe matchvinneren. Foto: Fredrik Hagen NTB scanpix

Gjestene kunne ha vunnet i ordinær spilletid da Norges kaptein Jonas Holøs feilet og russerne vendte spillet kjapt. Timrå-keeper Henrik Haukeland sto enda en gang for en god redning.

Dermed spilleforlengelse begrenset til fem minutter, også kalt sudden death – tre mot tre utespillere. Russlands Vladimir Tkasjyov avgjorde 64 sekunder før kampen ville ha gått til straffeslagkonkurranse.

– Vi spilte bra i henhold til det vi har snakket om, nemlig å «investere» i godt forsvarsspill. Det må fungere mot Sverige og Finland i OL, understreker landslagssjef Petter Thoresen.

PS! OL-klare Slovakia slo Frankrike 4-2 i den første kampen i firenasjonersturneringen på Hamar torsdag kveld. Tidligere NHL og KHL-spiller Tomas Surovy (36) scoret match-vinnende 3-2 i siste periode, før Ivan Baranka sørget for oppgjørets siste mål i overtallsspill fem minutter før slutt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder