GJENNOMKJØRING: Petter Northug (høyre), her sammen med pappa John, under Strindheimstafetten på nyttårsaften. Foto: Ned Alley NTB scanpix

Northug dropper alle tre renn kommende helg

OBERSTDORF (VG) Petter Northug (31) var påmeldt til tre renn i Skandinavisk cup i svenske Piteå i helgen. Men skistjernen reiser ikke dit.

Publisert:

Skiforbundet gjorde det først klart at de ønsket at Northug konkurrerte i Piteå, men snudde litt etter et langt møte med Northug-teamet sist helg. Da gjorde Vidar Løfshus og ledelsen det klart at det var opp til skistjernen å vurdere om han skulle reise. Northug har selv sagt via sin trener at han ikke var motivert for rennene.

I går kom det likevel noe overraskende frem at 31-åringen var påmeldt samtlige tre renn i Sverige kommende helg. Det ble gjort rutinemessig av Northugs klubb Strindheim. 31-åringen har nå gjort en endelig beslutning.

– Det er jo som vi har kommunisert tidligere. Det har ligget i kortene at Petter ikke går i Piteå. Det har vært usikkert om han tar turen, men det gjør han altså ikke, sier trener Stig Rune Kveen til VG.

Les også: Oppgitt over OL-ekspertens rolleblanding: – Uakseptabelt

Se det ferske programmet fra Tour de Skis kaos-dag.

Fire matchballer

Piteå-rennene er en del av Skandinavisk cup. Blant annet står klassisk sprint, som er en OL-øvelse, på programmet. Flere av Norges beste sprintere stiller.

I stedet blir Northugs første konkurranse etter at han gikk Strindheimstafetten på nyttårsaften to renn under NM på Gåsbu. Det blir i hvert fall sprinten (OL-øvelse) på torsdag om én uke. Hva det blir av 15 kilometer eller tremil er enda ikke bestemt, sier Kveen.

I tillegg skal Northug til Planica 20. og 21. januar. Det betyr at Northug har fire matchballer på å overbevise landslagsledelsen at han er verdig en OL-plass.

Les også: FIS-topp ut mot tour-kritikk: – 99 prosent vet ikke hvem Klæbo er

– Må være oppi der

– Dette er mulighetene han har og må forholde seg til det. Det viser at han har en kortere vei til OL. Hva vi mener rundt det føler vi at vi har besvart før. Han hadde jo som kjent et stort ønske om å gå Tour de Ski, sier Kveen.

– Hva føler du at dere må få til resultatmessig disse fire konkurransene?

– Det ligger i kortene at han må være «oppi der», sier Kveen, som er enig med landslagssjef Vidar Løfshus i at de som har kniven på strupen vet veldig godt selv hva de må levere den siste snaue måneden før siste OL-uttak.

Fikk du med deg? Tour-etappe avlyst: Norske løpere fryktet for helsa

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder