I HARDT VÆR: Asias beste kvinnelige tennisspiller, Sania Mirza, føler seg presset til ikke å spille en turnering i hjemlandet India. Foto: AFP

Tennis-stjerne nekter å spille i hjemlandet

Får hat-mail etter flere uheldige episoder

Asias beste kvinnelige tennisspiller, Sania Mirza (21), har fått føle indernes sinne på kroppen etter at dette bildet ble publisert.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL


Den indiske tennisstjernen har fått en rekke mindre hyggelige e-poster etter at bildet, hvor hennes nakne ben er plassert like ved det indiske flagget, ble publisert i India. Nå føler Mirza, som er ranket som den 29. beste i verden, seg presset til ikke å stille opp i Bangalore Open.

- Hver gang jeg spiller i India blir det problemer. Alt det tatt i betraktning tror jeg det er best at jeg ikke spiller i Bangalora, sier hun til The Times of India.

- Elsker India

Bildet ble tatt under Hopman Cup i den australske byen Perth rett etter årsskiftet, og var nok til at Mirza ble stevnet for retten for å ha krenket landets nasjonalsymbol.

Maksimumsstraffen for et slikt overtramp er tre års fengsel.

- Jeg vet at jeg ikke ville gjort noe for å sverte landet mitt. Jeg elsker India, sier tennisstjernen, ifølge Aljazeera.com.

Dette er ikke første gangen den muslimske tennisstjernen er i hardt vær. I desember måtte hun gi en uforbeholden unnskyldning etter å ha spilt inn en reklamefilm altfor nære moskeen i Hyderabad.

- Vanskelig å prestere

Mirza har også blitt beskyldt for å være vel liberal i forhold til utenomekteskapelige eskapader på soveværelset. Dette har hun senere avvist.

At 21-åringen spiller tennis i korte skjørt og stramme t-skjorter har også falt den konservative delen av befolkningen tungt for brystet.

- Det er ikke enkelt å takle et slikt press. Det er ikke vanlig å klare å blokkere dette ute og prestere godt, sier Mirza.

PS! 21-åringen er den eneste indiske spilleren som har vunnet en WTA-turnering, ifølge AP. For under en måned siden kom hun til tredje runde i Australian Open. Der ble hun slått ut av Venus Williams.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder