FÅR HJELP: Casper Ruud får hjelp fra The Rafael Nadal Academy. Her fra French Open i 2019. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Ruud endret Nadal-opplegget: – Trente for mye

MELBOURNE (VG) Før årets sesong forandret Casper Ruud (21) treningsopplegget sitt hos verdenstoer Rafael Nadal (33).

  • Knut Arne Hansen

–Da vi var der for første gang, trente jeg for mye og hadde ikke noe overskudd da sesongen startet. Jeg vil ikke si jeg møtte veggen, men jeg manglet overskudd, forklarer Ruud til VG etter å ha røket ut av første runde i årets første Grand Slam-turnering Australian Open.

Før årets sesong forandret de treningsopplegget hos den spanske verdenstoeren, som mistet plassen øverst på rankingen etter Novak Djokovic’ seier i Australia.

– Treningen vi har hatt hos Nadal har vært veldig bra, så ble vi kanskje litt for ivrig alle mann første gang vi var der. Vi skulle vise oss frem, og det ble kanskje litt mye. Det har vi tatt lærdom av, forteller trener og pappa Christian Ruud, og legger til:

– Selv om man bommet litt i fjor, blir man litt tøffere i hodet av det. Det å kjenne på det å trene seks-syv timer om dagen, tror jeg det er mentalt viktig å føle litt på.

– Bygger selvtillit

Han tror også bare det å få være med rundt verdens beste tennisspiller bidrar til å heve Ruud.

– Det å være rundt Nadal, få trene litt med ham og bli litt kompis, det bygger selvtillit.

I tillegg trekker treneren frem Toni Nadal.

– Han har tro på Casper. Han er mye på banen når vi er der, og kommer med nyttige tips. Han setter lista høyt. Han snakker om å vinne Grand Slams, han snakket ikke bli nummer 15 eller 20. Det er tøffe og hårete mål. Jeg tror det bygger litt selvtillit at de har troen på ham.

– Lærer masse selv

Trener Ruud forteller at det kanskje er han som får mest ut av tiden de tilbringer hos Rafael Nadal i sesongoppkjøringen.

– Jeg er litt på utsiden, ser hvordan de trener, snakker med trenerne og hører hva de gjorde med Rafael da han kom opp.

les også

Ruud skeptisk til OL tross drømmestart på 2020

Han mener det er nyttig erfaring å ta med seg, selv om han fortsatt er nordmannen som har vært høyest på verdensrankingen med sin 39. plass. Casper Ruud er for øyeblikket nummer 46.

KLARTRER: Casper Ruud fortsetter å klatre på verdensrankingen. Foto: GREG WOOD / AFP

– Selv om jeg har vært god i tennis, har ikke jeg alle svarene. Det å lære og høre av dem som har hatt veldig suksess i tennisen er veldig lærerikt for meg. Jeg prøver å suge til meg all lærdommen jeg kan få.

God start på 2020

At forandringen de gjorde før årets sesong hadde effekt er de begge enige om.

– Vi er fornøyde med hvordan vi la det opp før sesongen, sier Casper Ruud.

Han startet sesongen med å vinne sine to første kamper mot henholdsvis Fabio Fognini og John Isner. Begge mot topp-20-spillere i verden. Deretter ble det tap mot verdensfirer Daniil Medvedev, og tap både i Auckland og Australian Open.

les også

Kyrgios refser Ruud : – Ingen vet du spiller tennis

– Det ble en skuffende slutt, men en positiv og god start på turen. Alt i alt føler jeg at jeg har blitt en bedre hardcourt spiller de siste fire-fem månedene, sier 21-åringen, som er sikker på at skuffelsen legger seg raskt.

– Et av målene i år er å plukke mer og større poengsummer i hardcourt-turneringer. Nå har han vist at han har tatt steg på hardcourt, kommenterer Christian Ruud.

I MELBOURNE: Knut Arne Hansen.

Mer om

  1. Tennis
  2. Casper Ruud
  3. Christian Ruud

Flere artikler

  1. Casper Ruud: Får selskap av legende-sønn

  2. Ruud server for skogbrannofrene: – Tragisk det som skjer

  3. Ruud skeptisk til OL tross drømmestart på 2020

  4. Ruud vant Argentina Open – og en million kroner

  5. Ferdig med karantene – håper å få spille French Open

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder