INTERNASJONALT OPPDRAG: Ola Hobber Nilsen dømmer ikke på Lerkendal grunnet et internasjonalt oppdrag. Her i intervjusonen etter Viking - Brann. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Hobber Nilsen dømmer ikke på Lerkendal - takket ja til internasjonalt oppdrag

Ola Hobber Nilsen (33) dømmer ikke kampen mellom Rosenborg og Strømsgodset 2. påskedag. Han er satt opp på en internasjonal kamp.

Det bekrefter både Ola Hobber Nilsen selv og dommersjef Terje Hauge til VG. De kan ikke si noe om hvilken kamp det er snakk om, men kampen spilles 2. påskedag.

– På grunn av at dette er en høyrisikokamp med en stor spenning rundt seg i den nasjonen den spilles, kan jeg ikke si hvilken kamp det er før oppdragsgiver selv slipper dommeroppsettet, sier FIFA-dommer Hobber Nilsen til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Det kokte rundt dommeren etter Viking - Brann på SR Bank Arena forrige serierunde. Etter kampen innrømmet Hobber Nilsen at han skulle ha gitt to straffespark til Branns Veton Berisha.

Hva Hobber Nilsen sa etter kampslutt kan du se her:

Søndag ble det klart at Hobber Nilsen selv kunne velge om han ønsket å dømme Rosenborg - Strømsgodset på Lerkendal.

Den internasjonale kampen er også 2. påskedag. Han forteller at avgjørelsen ikke har noe med trykket som har vært etter forrige å gjøre.

– Jeg har vært FIFA-dommer siden 2015 og har aldri takket nei til et internasjonalt oppdrag. Denne kampen er intet unntak. Jeg skulle mer enn gjerne dømt Rosenborg - Strømsgodset på Lerkendal og var mer enn klar til å vise at noen feilavgjørelser sist lørdag ikke påvirker meg på annen måte enn at jeg blir en bedre dommer, sier han.

les også

Berisha i heftig dommerdiskusjon etter tap: – Dere må faen meg skjerpe dere

Han legger til at han har fått mye støtte etter kampen mellom Viking og Brann lørdag kveld.

– Jeg ønsker å rette en spesiell takk til dommerseksjonen i NFF med dommersjef Terje Hauge i spissen som har gitt meg 100 prosent tillit og backup hele veien. Jeg har også de siste dagene mottatt massiv støtte fra kjente og ukjente i etterkant av kampen lørdag. Kritikken jeg har fått gjør meg bare sterkere som person.

Trygve Kjensli er satt opp som ny hoveddommer på Lerkendal.

Her kan du se straffesituasjonene fra Viking - Brann:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder