BEVISMATERIALE: Påtalemyndigheten i USA mener dette bildet viser Aaron Hernandez med et våpen i hånden, kort til etter at Odin Lloyd ble skutt og drept 17. juni. Foto: AP

Hevder dette bildet viser NFL-stjerne med drapsvåpen

(VG Nett) For nøyaktid én måned siden ble NFL-stjernen Aaron Hernandez (23) arrestert og siktet for overlagt drap. Nå mener påtalemyndigheten at de har funnet bildebevis.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Bildet som ble frigitt torsdag viser - ifølge påtalemyndighetene i Massachusetts som har tatt ut siktelse mot Hernandez - den storbygde fotballspilleren med det som skal være drapsvåpenet som ble brukt til å drepe 27 år gamle Odin Lloyd. Det var domstolen i Attleborough som valgte å frigi dokumentene etter press fra offentligheten.

Overvåkingsbildet er tatt i Hernandez' eget hjem natt til 17. juni - kun timer etter at han og to kamerater skal ha plukket opp Odin Lloyd. Ifølge påtalemyndigheten er våpenet av kaliber .45, samme kaliber som ble brukt til å drepe Odin Lloyd.

Lloyd ble funnet død med fem skudd i kroppen på et industriområde ikke langt fra Hernandez' hus.

Lloyd var kjæresten til Hernandez' forlovedes søster.

Siktet for overlagt drap.

ARRESTERT: Her blir Aaron Hernandez arrestert ved sitt eget hjem. Foto: AP

Onsdag 26. juni gikk politiet inn i huset til den amerikanske fotballspilleren og arresterte ham, noe som fikk arbeidsgiver New England Patriots til å avslutte kontrakten hans med umiddelbar virkning.

Hernandez har erklært seg ikke skyldig i saken. Skulle han imidlertid bli funnet skyldig i overlagt drap, risikerer han i ytterste konsekvens fengsel på livstid uten mulighet til prøveløslatelse. Massachusetts avskaffet dødsstraff i 1982.

I retten i august

Overvåkingskameraene i huset skal ha blitt installert etter ønske fra NFL-stjernens forlovede, Shayanna Jenkins.

Den amerikanske fotballspilleren holdes fengslet uten mulighet for kausjon, og venter på at saken skal opp til høring 22. august, skriver Sports Illustrated.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder