FRITTALENDE: Knut Bjørklund, leder for Troms Idrettskrets, har kritisert Norges Idrettsforbund for ikke å vise frem reiseregningene fra før juni 2015. Foto: Ole Kristian Strøm VG

Frittalende idrettsleder gjenvalgt til tross for at han ble vraket av valgkomiteen

Knut Bjørklund, som har tatt til orde for mer åpenhet i idretten, er gjenvalgt som leder for Troms Idrettskrets - til tross for at han ble vraket av valgkomiteen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det melder iTromsø, og skriver at den frittalende og åtteårige lederen av Troms Idrettskrets nå kan se frem mot to nye år som leder for foreningen, til tross for at valgkomiteen vraket ham.

Et benkeforslag gjorde at han likevel kunne bli stemt på, og da stemmene var telt opp, kom tellekorpset frem til at Knut Bjørklund fortsetter i sin posisjon frem til 2018.

BREDDEFOTBALLEN FORTVILER: Vi er NFFs melkeku

Det er han selv svært fornøyd med, men retter en pekefinger til valgkomiteen som ikke forslo å ha med ham videre.

– Vi er midt oppe i en nasjonal åpenhet- og verdighetsdebatt. Jeg tror Troms Idrettskretsting følte det ble et helt feil signal både for meg som leder og for norsk offentlighet å klippe av den stemmen nå. Det var vel nettopp det med timingen jeg selv følte var det mest umusikalske med valgkomiteens forslag, sier den gjenvalgte lederen til iTromsø, med henvisning til debatten rundt åpenhet om reiseregninger for idrettstoppene og kritikken han har fått for sine uttalelser om saken.

Bjørklund har nemlig vært rimelig krass i sin kritikk, og har - i likhet med RBK-leder Ivar Koteng - begynt å lure på om idrettstoppene har noe å skjule ettersom Norges Idrettsforbund ikke ønsker å gi ut reiseregningene fra før juni 2015.

– Når de ikke vil legge fram de tallene forteller det meg bare en ting; at de har noe å skjule, uttalte han nylig til NRK.

LES OGSÅ: Skal granske Norges Idrettsforbund

Overfor iTromsø presiserer Bjørklund at han ikke bare roper høyt for å gjøre det.

– Skal man få oppmerksomhet i media, må du formulere deg på en slik måte at det skaper oppmerksomhet. Ikke på en slik måte at det går utover det du står for eller verdighet eller annet, men du må være en som kan være med på å prege debatten. Det er jo slik at jeg har en provoserende natur og jeg liker debatten og jeg liker å provosere. Jeg har ingen ambisjon om å så fram og rope tide og utide, men når vi er invitert i debatt kan jeg ikke gjøre annen enn å si noe.

Videre fremover skal den gjenvalgte lederen jobbe for åpenhet i idretten.

– Vi har i Troms Idrettskrets selv fattet vedtak om å opptre med størst mulig åpenhet og ha en transparent organisasjon. Det er jo en selvfølgelighet. Det er trist å oppleve at norsk idrett er preget av hemmelighold og det er for meg ganske uforståelig, sier Bjørklund til avisen.

LES OGSÅ: Idrettstopper reiste til USA og Malaysia for 161.635 kroner

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder