KOMPISMØTE: Magnus Carlsen og Levon Aronian har vært gode venner i flere år. Her spiller de mot hverandre under årets London Chess Classic-turnering. Foto: Yerazik Khachatourian ,

Carlsen etter ny remis: – Jeg rotet med trekkrekkefølgen

Bruker hviledagen på Chelsea-kamp

(Levon Aronian – Magnus Carlsen 0,5-0,5) Remisrekken vil ingen ende ta for Magnus Carlsen (25) i London. Mot Levon Aronian (33) spilte han sin femte remis på like mange partier.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Isolert sett et godt resultat. Turneringsmessig ikke et godt, men et helt greit resultat, er konklusjonen fra internasjonal stormester Espen Lie i TV 2s sjakkstudio.

Etter drøyt tre timer tok Aronian og Carlsen hverandre i hånden og ble enige om remis. Carlsen spilte med svarte brikker i partiet som stoppet på trekk 40. Dermed fortsatte den norske verdensmesteren trenden fra tidligere i turneringen.

VG Direkte: Slik var partiet trekk for trekk

Resultatene fra Carlsens fire første partier i London Chess Classic er enkelt å huske:

• Remis mot Maxime Vachier-Lagrave i første runde.

• Remis mot Fabiano Caruana i den andre.

• Deretter remis mot Viswanathan Anand.

• ... og remis Michael Adams mot mandag kveld.

– Selv om det er en skuffende start, er det god sjanse for at kan vinne turneringen, mener Espen Lie.

CNN og Champions League

Carlsen er kun et halvt poeng bak teten før de avsluttende partiene.

Onsdag er det hviledag i turneringen. Carlsen avslørte på den offisielle sjakksendingen at han blant annet skal bruke den til å få med seg Champions League-oppgjøret mellom Chelsea og Porto. 25-åringen skal også gjøre et intervju med CNN.

Fått med deg denne? USA har innført sanksjoner mot den internasjonale sjakkpresidenten

Carlsen møter Anish Giri i den sjette runden torsdag. Giri en av få i verdenstoppen som Carlsen aldri har slått i et langsjakk-parti. Det norske sjakkesset har ett tap og ni remiser mot den unge nederlenderen idet fire runder gjenstår.

Carlsen og Aronian gikk inn i en såkalt engelsk åpning. Carlsen brukte lang tid for første gang i partiet før sitt 15. trekk. Verdensmesteren hadde mulighet til å spise en av Aronians bønder, men valgte istedenfor å få kongen i sikkerhet.

– Jeg tror stillingen er omtrent i balanse nå, kanskje står hvit (Aronian) litt bedre, kommenterte ekspert Hans Olav Lahlum på TV 2s sjakksending.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I MODUS: Magnus Carlsen retter på brikkene før tirsdagens parti mot Levon Aronian. Foto: Yerazik Khachatourian ,

Forserte remis

Kommentatorene for den offisielle sendingen var også samstemte i at begge spillerne hadde vinstmuligheter på dette tidspunkt.

I løpet av de 10 neste trekkene ble først dronningene byttet av, før spillerne byttet av sine to siste springere i en rask slagveksling.

– Jeg rotet med trekkrekkefølgen. Han (Aronian) fikk straks et lite initiativ, kanskje det ikke var mer siden han ikke gikk for det skarpeste. Når jeg klarte å bytte av løperne og rokere, står jeg greit, sier Carlsen under den offisielle sjakksendingen.

Carlsen kom – ifølge VGs sjakkvert, Tarjei J. Svensen – inn i et behagelig sluttspill, men valgte i stedet å forsere remis.

London Chess Classic er den siste turneringen i Grand Chess Tour. Carlsen kan vinne denne touren om han vinner i London. I så fall vil han innkassere 650 000 kroner hver for turneringsseieren og tour-seieren, totalt 1,3 millioner kroner. Den norske verdensmesteren spilte elendig i Norway Chess, men dro i land 2. plass i den andre Grand Chess Tour-turneringen, Sinquefield Cup.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder