I SORG: Astrid Uhrenholdt Jacobsen før sprinten i OL - hennes første konkurranse etter brorens dødsfall. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Jacobsen med sterkt innlegg på egen nettside

«Motivasjonen til å fortsette å leve, til å fortsette med de tingene jeg liker å gjøre har vært alle menneskene som har vist meg omsorg og kjærlighet»

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (27) publiserte tirsdag et rørende innlegg på sin egen hjemmeside - der hun takker for all støtten hun har fått etter at hun mistet broren.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I det sterke innlegget «Jeg tror på det gode mennesket» forteller Jacobsen at hun har lest alle kort, brev og meldinger hun har fått etter at broren gikk bort.

Støtten fra folk har vært helt avgjørende for å kunne takle den tunge sorgen.

«Motivasjonen til å fortsette å leve, til å fortsette med de tingene jeg liker å gjøre har vært alle menneskene som har vist meg omsorg og kjærlighet. Det er på mange måter overveldende, på andre måter helt nødvendig for at jeg har stått oppreist på to bein. Det var ikke før mine foreldre insisterte på at jeg skulle ta imot all den hjelpen jeg kunne få at jeg turte det», skriver en åpen Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Fredag 7. februar, like før OL i Sotsji, kom den triste nyheten om at Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde mistet sin kjære bror.

VISTE SYMPATI: Heidi Weng (t.v.), Therese Johaug (midten) og Marit Bjørgen (t.h.) gikk med sørgebånd og gråt sammen etter 15-kilometeren i OL. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

De norske langrennsjentenes samhold rørte alle. Lagvenninne gikk med sørgebånd - og gråt sammen etter at Marit Bjørgen gikk til topps i den første konkurransen etter den tragiske nyheten.

- Svarte dager

- OL ble spesielt for meg på mange måter. Det har vært litt annerledes for meg den siste tiden. Jeg følte jeg var i en form jeg ikke fikk brukt til noe fornuftig, sa Jacobsen til TV 2 lørdag da hun for første gang fortalte om sine følelser knyttet til det hun opplevde i OL.

Nå har den norske langrennsjenta skrevet om de tøffe ukene etter at hun mistet broren.

- Jeg har gått igjennom en tøff periode. På mange måter er jeg fortsatt midt i den tøffe perioden. Det har vært svarte dager, skriver Jacobsen.

- Når sorg og motgang blir altoppslukende er det vanskelig å se at livet skal bli så mye bedre, selv om jeg nok besitter en iboende positivitet med troen på at det alltid vil gå litt bedre om jeg holder ut. Den livskraften har jeg arvet fra mamma og pappa.

Jacobsen mener at den viktigste grunnen til at klarer å hente stryke fra mennesker rundt seg, er at hun har valgt å være åpen - og å vise sårbarhet.

- Det er så mange å takke at det er best å ikke nevne navn, skriver hun.

- En dag får jeg kanskje styrken til å takke alle sammen personlig. Men det er fortsatt tungt med hverdager. Jeg lever mer normale dager, men tankene er tidvis tunge og konsentrasjonen utrolig dårlig.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder