Pangstart for Riiber – firedobbelt norsk

RUKA (VG) Jarl Magnus Riiber (22) fortsetter der han slapp i jubelsesongen – med ny seier i verdenscupen i kombinert – da Norge kunne feire en historisk dag.

Riiber vant for 14. gang i verdenscupsammenheng. Forrige sesong klarte han råsterke 12 – 11 av dem på rad – og hans seiersappetitt har åpenbart smittet over på lagkameratene.

Norge tapetserte nemlig seierspallen med Riiber øverst, så Espen Bjørnstad på annenplass, og 19-åringen Jens Lurås Oftebro på tredjeplass. Men ikke nok med det. Jørgen Graabak spurtet inn til fjerdeplass.

Det har skjedd to ganger før. I 1983/84-sesongen var det disse som var på topp (fra nr. 1 til 4): Espen Andersen, Tom Sandberg, Geir Andersen og Hallstein Bøgseth. Og historien gjentok seg i 1996. Da vant Halldor Skard foran Bjarte Engen Vik, Trond Einar Elden og Knut Tore Apeland.

– Vi jobber utrolig godt som lag, og vi har funnet ut allerede i fjor hva som kreves for å være stabilt helt i toppen. Da er det hoppingen det gjelder. Og der har vi vært veldig strukturert. Vi har både utstyr og teknikk som fungerer utmerket, sier Jarl Magnus Riiber, om hva som er forklaringen på den eventyrlige suksessen.

les også

Riiber isolerer seg for å kopiere gull-sesongen

Nordmennene satte konkurrentene ettertrykkelig på plass i hoppbakken. Riiber, Bjørnstad, og Oftebro hoppet fryktelig langt. Bjørnstad faktisk hele 148 meter. Det var et monsterhopp til å bli glad av.

– Jeg har jobbet bevisst med hoppingen fordi det er veien å gå for å bli best i denne idretten, sier Espen Bjørnstad.

Han drømte om seieren, og den gule ledertrøya etter fantomhoppet, men så kom Riiber – og dermed ble det kopi av karrierebeste (annenplass i Chaux Neuve forrige sesong).

Oftebro var på pallen for første gang. Det føltes enormt syntes bæringen som fortsatt bare er junior.

– Utrolig gøy. Jeg har drømt om dette lenge. Laginnsatsen er enorm. Det er stort å være en del av dette, sier Jens Lurås Oftebro.

FLYR: Jarl Magnus Riiber flyr mot seier i det kombinerte hopprennet. Foto: KIMMO BRANDT / COMPIC

les også

Kombinert-Moan om vektkampen:–Godt å legge seg uten å være sulten

Men Riiber (140,5 meter) endte på best poengsum fordi han gikk ned på farten (to bommer) – fikk mye bonuspoeng for dét – og startet 28 sekunder foran Bjørnstad i langrennet. Og ett minutt og to sekunder foran Oftebro, som klinket til med 143 meter i bakken, på et tidlig startnummer.

Men også Jørgen Graabak kom godt fra det med femteplass i bakken (1.46 minutter) etter Riiber.

I langrennet var Riiber aldri truet. Han kontrollerte inn til seier.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder