I TOPPEN: Viktor Hovland kjemper om de virkelige topplasseringene før søndagens avsluttende runde. Foto: Gregory Shamus / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Hovland fortsetter storspillet - på andreplass før siste dag

Viktor Hovland (22) leverte en ny strålende runde. Nordmannen er nå på andreplass i Workday Charity Open, kun to slag bak Justin Thomas.

 • Simon Zetlitz Nessler

Hovland holdt igjen imponerende høyt nivå under den tredje runden og gjorde intet mindre enn åtte birdier under den tredje runden i Workday Charity Open. Flesteparten av dem var også fra innenfor tre meter takket være et strålende spill fra tee til green.

Hovland fikk en drømmeåpning på runden med birdie på de to første hullene, og med ytterligere to birdier på hull fire og syv rundet han halvveis fire slag under par. På hull ti kom rundens første bogey, men Hovland lot seg ikke affisere.

Allerede på hullet etter ble det en ny birdie, og med nye birder på hull 14 og 15 sørget Hovland for å holde seg oppe i teten.

Han måtte notere seg for dagens andre bogey på hull 16, men slo igjen tilbake med birdie på hullet etter. Med par på hull 18 endte han dermed runden seks slag under par, 66 slag, og er nå 14 slag under par totalt.

Spurt om hva han må gjøre for å kunne vinne turneringen, sier Hovland følgende:

– Puttingen min har vært litt ujevn de siste ukene, men jeg føler at jeg slår ballen bra, så det handler bare om å lese puttene godt. Her ute er utslagene veldig viktige. Jeg har sendt noen ut til høyre, så hvis jeg kan holde dem litt rettere vil jeg få mange birdiesjanser, sier Hovland i et intervju vist på Eurosport Norge.

Kun tidligere verdensener Justin Thomas har gjort det bedre enn Hovland. Amerikaneren gikk også lørdagens runde seks slag under par. MJ Daffue var den eneste som gikk lørdagens runde bedre, med en runde syv slag under par.

På grunn av dårlige værmeldinger vil spillerne gå tre og tre på søndagens avsluttende runde, og Hovland vil naturligvis spille i lederballen. 22-åringen vil starte finalerunden 15.00 norsk tid sammen med Justin Thomas og Collin Morikawa.

Topp fem før den avsluttende runden:
1. Justin Thomas (-16)
2. Viktor Hovland (-14)
3. Collin Morikawa (-13)
4. Sam Burns (-11)
4. Kevin Streelman (-11)

Hovland skapte overskrifter med dette slaget på fredagens runde:

Hovland er inne i sin første fulle sesong på PGA Touren og har allerede skrevet historie ved å bli den første nordmannen som har vunnet en turnering. Det gjorde han i Puerto Rico Open i februar, som riktignok var en noe b-preget turnering.

Etter coronapausen har Hovland levert svært stabil golf, med plasseringssifrene 23, 21, 11 og 12 på de fire turneringene som har blitt spilt i sommer. Der har han alene spilt inn 406 000 amerikanske dollar, 3,83 millioner norske kroner. Totalt har han spilt inn 1,29 millioner amerikanske dollar, tilsvarende 12,1 millioner norske kroner med dagens kurs, på 13 turneringer siden sesongstart i september.

Vinneren av ukas turnering vil alene vinne rundt 1,1 millioner amerikanske dollar, drøyt ti millioner norske kroner.

Hovlands gode resultatrekke har også ført til at han er helt oppe på en 42. plass på verdensrankingen. Det er kun åtteplasser bak Henrik Stenson, som er den beste rangerte skandinaven for øyeblikket.

les også

Hovland brøt «magisk» grense: – Helt ekstremt

Eurosport-kommentator Per Haugsrud var klar på at Hovland har en lys fremtid da han snakket med VG lørdag formiddag.

– Det er bare én ting som kan hindre ham, og det er skader. Resten er marginer, flaks og tilfeldigheter, sier han.

Haugsrud trekker frem stabiliteten som Hovlands fremste styrke.

– Jeg vil si at bunnivået til Hovland faktisk er høyere enn verdensener Rory McIlroy, sier Haugsrud.

BIRDIE: Hovland med birdieputten på hull 17. Foto: Gregory Shamus / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Neste uke er det en ny turnering på Muirfield Village-banen i Ohio. Banen ble designet av golflegenden Jack Nicklaus, og siden 1976 har man årlig arrangert prestisjetunge The Memorial Tournament på banen. Der skal også Tiger Woods spille sin første turnering på PGA Touren etter coronapausen.

Mens Hovland er i tetkampen på PGA Touren, spiller Kristoffer Ventura (25) denne uka på nivået under, Korn Ferry Tour. Ventura lå på tredjeplass etter to runder, og storspilte de første tolv hullene på lørdagens runde. Da var han seks slag under par og i ledelsen alene, men dessverre for nordmannen ble de siste hullene preget av en del stang ut.

Blant annet ble det en dobbeltbogey og to bogeyer, og han endte runden til slutt tre slag under par. Med det er han på en delt niendeplass før søndagens avsluttende runde, seks slag bak leder David Lipsky.

Mer om

 1. Viktor Hovland
 2. PGA Golf
 3. Kristoffer Ventura
 4. Golf

Flere artikler

 1. Hovland endte på tredjeplass - nå er han best i Norden

 2. Hovland kjemper i toppen etter utrolig eagle: – Driver en helt annen idrett

 3. Hovland herjet i Ohio – slo knallhardt tilbake

 4. Hovland kjemper i toppen i storturnering

 5. Hovland slår pengerekorden til «Tutta» – tjener minst 21 mill.

Fra andre aviser

 1. «Helt sykt det vi er vitne til» mente golfeksperten. Så gikk det galt for Hovland.

  Bergens Tidende
 2. Hovland herjer i USA: I dag kan han vinne gigantisk pengepremie

  Bergens Tidende
 3. Hovland hylles etter «Playstation-golf»: – Det er ypperste klasse

  Aftenposten
 4. Hovland hylles etter «Playstation-golf»: – Det er ypperste klasse

  Bergens Tidende
 5. Hovland hylles etter «Playstation-golf»: – Det er ypperste klasse

  Fædrelandsvennen
 6. Hovland herjer i USA: I dag kan han vinne gigantisk pengepremie

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no