STØTTESPILLER: Therese Johaug sammen med kjæresten Nils Jakob Hoff. Han er en av dem man møter i dokumentaren.
STØTTESPILLER: Therese Johaug sammen med kjæresten Nils Jakob Hoff. Han er en av dem man møter i dokumentaren. Foto: Helge Mikalsen VG

Manageren om Johaug-dokumentar: – Viser saken fra flere sider

SPORT

Therese Johaugs dopingsak sendes som TV-dokumentar kommende helg.

  • Fredrik Tombra
Publisert:

– I utgangspunktet begynte vi et samarbeid med TV 2 på grunn av «Supersport», som skal gå på kanalen senere. Så skjedde det som har skjedd, og da valgt vi å fortsette opptakene av det, sier Jørn Ernst, Therese Johaugs manager, til VG.

Les også: Johaug utestenges i 13 måneder: – Det føles feil

Dokumentaren sendes på TV 2 kommende søndag, og følger Johaug gjennom store deler av høsten og vinteren. Skiløperen ble 18. september utestengt etter at det ble funnet spor av clostebol i urinen hennes.

Les også: Så mye clostebol hadde Johaug i kroppen

– «Supersport» var jo planlagt, men selvfølgelig tok man en vurdering på om Therese orket dette og virkelig ville det. I starten av januar fortsatte filmingen, forteller Ernst til VG.

Johaug-høringen fant sted på Ullevaal Stadion 25. og 26. januar, mens dommen ble offentliggjort 10. februar. Idrettsjurist Gunnar Martin Kjenner omtalte henne som «et offer på antidopingarbeidets alter», da det ble klart at hun var utestengt i 13 måneder.

Ikke avsluttet? FIS skal diskutere Johaug-anke

Saken fortsetter under videoklippet!

Kommer nærmere på skistjernen enn tidligere

Johaug-dokumentaren introduserer ifølge TV 2 seeren for kjæresten, familien, journalister og andre aktører som har vært sentrale i saken.

Pappa-Johaug: – For en vanlig mann høres dommen streng ut

– Hvor nært kommer man innpå Therese Johaug?

– Man kommer litt nærmere enn det man har gjort i portrettintervjuene. Nå har ikke jeg sett dokumentaren ennå, men både trening og hverdagen er en del av den, samt forberedelsene til saken og det som skjer i etterkant av den, forteller Ernst til VG.

– Hvor involvert er dere i produksjonen? Har dere siste ord?

– Ja, vi skal jo se gjennom det, men det er ikke noe der som det er grunn til at ikke skal være med. Det er et program som viser saken fra flere sider, og vi håper den skal være med å kaste lys på en del ting som kanskje ikke er blitt belyst hittil, forklarer manageren til VG.

Lest denne? Fischer bryter millionkontrakt med Therese Johaug

«Therese Johaug: Dommen» sendes på TV 2 søndag 19. februar kl. 20.00

Her kan du lese mer om