SKAL RO DOBBELTSCULLER: Olaf Tufte skal sammen med Kjetil Borch forsøke å kvalifisere en dobbeltsculler til OL. Foto: ,

Nils Jakob Hoff OL-vraket i dobbeltsculler – Olaf Tufte overtar plassen

Det har lenge vært klart at Olaf Tufte hadde som mål å få ro dobbeltsculler i OL. I dag ble det klart at han og Kjetil Borch skal ro sammen om en Rio-plass.

Siri Wiersen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Rolandslaget er for tiden på treningsleir i Portugal, hvor de også har gjennomført et uttak for å ta ut den beste tungvekt dobbeltsculleren som skal prøve å kvalifisere til OL i sommer, i uttaksregatta i Luzern, Sveits.

Les også: Olaf Tufte kan skifte båt

Blir ingen endringer

I dag ble det klart at Olaf Tufte (39) og Kjetil Borch (26) får plassene. Nils Jakob Hoff (31), som for øvrig er langrennsdronningen Therese Johaugs kjæreste, er dermed vraket. Det var TV 2 som først meldte om nyheten.

Les kommentaren: Tufte viser ekte kjærlighet

– Jeg har i dag meddelt at det er Olaf som kommer til å sitte i dobbeltsculleren, sammen med Kjetil Borch. Om alt går som det bør og skal, så blir det ingen endringer. Skader og diverse kan alltid oppstå, men slik situasjonen ser ut i dag er det de to som kommer til å ro dobbeltsculler, sier landslagssjef Johan Flodin til VG.

Tufte har siden 2001 rodd singelsculler. Men for 16 og 17 år siden tok han OL-sølv og VM-bronse i dobbeltsculler sammen med Fredrik Bekken. Han er med andre ord ikke ukjent med båttypen.

VG Sportens podcast: Er dette landets største utursmann?

Skal opp på 2013-nivå

Tufte forteller at forskjellene ikke er så store mellom roerne, og at de har hatt et rettferdig uttak.

– Det har vært mange tighte løp hvor alle har rodd med alle, og har måttet forberede seg på kort tid med nye makkere. Det har vært fair for alle sammen. Alle som har vært involvert har gitt alt de har, og det har vært tighte fighter. Treneren har tatt ut det laget han mener har størst fart nå, og størst potensiale for å ro fort, sier Tufte.

Les også: Tufte: – OL-arenaen lukter dårlig

Målet til landslaget er klart; de skal opp på samme nivå som roerne var på i 2013. Da tok blant annet Nils Jakob Hoff og Kjetil Borch VM-gull, og Kristoffer Brun og Are Strandli tok også VM-gull og EM-sølv.

Leste du denne? Maktdemonstrasjon i VM

Hvem som skal ro singelsculler, som Tufte allerede har kvalifisert, er per dags dato usikkert. Om dobbeltsculleren ikke kvalifiserer skal det gjennomføres et uttak også her.

– Olaf Tufte og Kjetil Borch har vært de to beste så langt, og må anses som favoritter, sier landslagssjefen.

– Ingen har mistet en OL-plass, og ingen har fått en OL-plass, presiserer Flodin.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder