SPRETTEN: Teresa Almeida er ikke bare stor, hun er også ei spretten dame, som ble avgjørende da Angola slo Romania i Norges OL-gruppe. Foto: Marko Djurica Reuters

Denne damen sørget for sjokkseier i Norges OL-pulje

TV2-ekspert Frode Scheie: – Hun utnytter sin størrelse

(Romania-Angola 19-23) 28 år gamle Teresa Almeida ble den store helten da Romania fikk et sjokktap i sin første OL-kamp.

Angola vant 23-19. Disse to lagene er i Norges gruppe i kvinnehåndball i OL.

– Det er ingen tvil om hvem som er heltinnen her, sa TV2s kommentator Frode Scheie på direkten. De angolske venninnene flokket seg rundt målvakt Almeida.

Hun tok 10 av 29 skudd og hadde redningsprosent på 34 ifølge den offisielle statistikken.

– Almeida sto guddommelig, sier Frode Scheie til VG.

Les også: USA vant med 57 poengs margin mot Kina.

– Hun sto godt i 1.omgang, jeg trodde hun skulle falle av utover i kampen, men hun ble bare bedre og bedre. Hun utnytter størrelsen sin og står veldig klokt. Hun har kanskje ikke den mest ryddige teknikken, men står og venter og plasserer seg godt. Dessuten er hun uredd, sier Scheie, som selv er tidligere landslagsmålvakt.

Han mener at Almeida også psyket ut de rumenske OL-spillerne.

– Målvakten var av helt avgjørende betydning. Romania-spillerne ble lamslått.

Les også: Skrekkskade for fransk turner.

Romania hadde sin store stjerne Cristina Neagu på banen, men hun misset og misset, ikke minst på grunn av den angolske keeperhelten.

Norge tapte tidligere lørdag for vertsnasjonen Brasil, mens Spania vant 25-19 over Montenegro.

Romania tok bronse i VM og var storfavoritt mot Afrika-mester Angola, men det var faktisk ikke særlig tvil om hvor seieren ville ende.

– Angola kan ryste noen og enhver, men samtidig er det klart at Romania har hatt en svak inngang til denne matchen, sa Frode Scheie på TV2-sendingen.

Allerede i Ulsteinvik-turneringen før OL slet Romania og tapte stort både for Norge og Frankrike. Nå fortsatte problemene for den svenske treneren Thomas Ryde og hans jenter i Rio de Janeiro.

Angola ledet 11-9 ved pause og fortsatte å imponere i 2.omgang.

Norge møter Angola onsdag kl. 21.40. Kampen går på TV2.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder