SUPERTALENT: Casper Ruud er nesten på dagen like gammel som Martin Ødegaard og er en av verdens beste juniorspillere i tennis. Foto: Frode Hansen VG

Kanonkamp av Casper Ruud, men tapte finalen i «junior-VM»

(Casper Ruud-Hong Seong Chan 5-7, 3-6) Casper Ruud (17) viste klasse, men tapte finalen i Junior Masters, et uoffisielt VM for junior.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Tennissportens svar på Martin Ødegaard viste frem en imponerende forehand og storspilte, men den bare 165 centimeter høye og lynraske sør-koreaneren Hong Seong Chan ble for tøff. Hong står nå med 23 seirer av 24 mulige i 2016.

Som nest yngst av de åtte som fikk lov å være med i Junior Masters, var det en stor prestasjon av Ruud å komme til finalen. Motstander Hong er et og et halvt år eldre.

– Han er så komplett, utbrøt en imponert TV2-kommentator Jan Frode Andersen om Ruud etter ett av hans mange gode slag.

– Han er i rute til å bli en av verdens beste tennisspillere, fastslo Andersen.

Les også: Casper Ruud til topps på verdensrankingen.

– Det var mye bra, dette er mer enn godkjent, sier pappa Christian Ruud til VG.

– Nå skal han gjennom en tre ukers treningsperiode, så blir det et par seniorturneringer i Italia. I mai skal han delta i juniorklassen i French Open - og deretter også Wimbledon, forteller Ruud, som selv var i verdenseliten på 1990-tallet.

Det norske stortalentet tapte første sett 5-7. Han vant hele tiden sin egen serve, men på 6-5 klarte den koreanske motstanderen endelig å bryte Ruuds serve.

På 3-4 var Christian Ruuds sønn i alvorlig trøbbel, men klarte å ro iland gamet slik at det ble 4-4 i stedet for 3-5.

I andre sett brøt Hong derimot Ruuds andre serve og gikk opp til 3-1 - etter en dobbeltfeil av nordmannen på det avgjørende poenget.

Les også: Tror Casper (16) kan bli like god som Djokovic, Federer og Nadal.

Men Ruud brøt tilbake til 2-3 og til 3-3 i egen serve.

– Hong er en ballvegg, konstaterte Jan Frode Andersen da sør-koreaneren imponerte som verst.

På 3-4 reddet nordmannen den ene break-ballen etter den andre, men Hong ble til slutt for sterk og brøt til 5-3. Deretter servet Hong inn til 6-3.

De to finalistene hadde aldri møttes før søndagens oppgjør i Chengdu.

Ruud kom til finalen i Junior Masters takket være seier i to strake sett (6-3, 7-6) mot serbiske Miomir Kecmanovic, ranket som verdens niende beste juniorspiller.

Christian Ruud var en av totalt åtte gutter som fikk innpass i den prestisjetunge turneringen, som er basert på juniorrankingen ved utgangen av 2015.

Vinneren av turneringen vil få muligheten til å delta i større seniorturneringer. Ruud har allerede fått et wild card til en stor ATP-turnering i Kuala Lumpur til høsten.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder