SPILLER FOR USA: Mikkel Diskerud, her på en landslagssamling for USA sammen med Gyasi Zardes i Florida i mars i år, spiller for New York City. Foto: Marta Lavandier Ap

«Mix» tjener mest av nordmennene i amerikansk fotball

Mikkel Diskerud (25) tjener gode penger på å spille fotball i Major League Soccer.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den tidligere Stabæk- og Rosenborg-spilleren tjener mest av nordmennene i MLS med en garantert årslønn på vel 6,3 millioner kroner.

Oversikten fra Major League Soccer Players Union som nylig ble offentliggjort, viser at Ola Kamara i Colombus Crew har en årsinntekt på 3,8 millioner kroner, mens tidligere Strømsgodset-keeper Adam Kwarasey tjener 2,8 millioner kroner årlig.

Fikk du med deg denne? FIFA-presidenten sa nei til lønn på 17 millioner kroner

Pa Modou Kah med en fortid i Vålerenga er blitt 35 år. Han tjener sine penger i Vancouver Whitecaps og han lønnes med 845.000 kroner i året.

Tjener nesten fem millioner i måneden

Mikkel Diskeruds lagkamerat i New York City, keeperen Eirik Holmen Johansen, har ifølge spillerforeningen en lønn på vel 500.000 kroner årlig.

Som vanlig er det Kaka som topper lønnsoversikten i MLS. Den tidligere Milan- og Real Madrid-stjernen er garantert en årslønn på 59,5 millioner kroner i klubben sin, Orlando City.

David Villa: – Mix er den viktigste spilleren vår

Den italienske landslagsspissen Sebastian Giovinco i Toronto FC er like bak med 59 millioner kroner i året.

Liverpool-legenden Steven Gerrard styrer troppene i Los Angeles Galaxy, og han har en garantert årslønn på 52,5 millioner kroner for å gjøre den jobben.

I Mikkel Diskeruds New York City tjener Frank Lampard best av alle med 50 millioner kroner, Andrea Pirlo runder 49 millioner kroner i året, mens tidligere Spania-spiss David Villa tjener vel 46,5 millioner kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder