Vilt basket-basketak

Pacers-spillere sloss mot hjemmefansen

(VG Nett) Mens slagene haglet på banen, hev tilskuere flasker, kopper og stoler fra tribunen. Det fikk Indiana Pacers-spillere til å slåss med motstanderfansen - på tribunen.

  • Jarle Fredagsvik

Detroit-spiller Ben Wallace og motstander Ron Artest fløy på hverandre med en salig blanding av slag og dytting.

Forhistorien var at Artest feilet Wallace idet han skulle sende ballen inn via platen. Wallace fôr opp og dyttet Artest i ansiktet.

Dermed tømtes de to lags innbytterbenkene raskere enn du kan si The National Basketball Association. Masseslagsmålet var et faktum.

Forsøkte å skille

Den langt lavere dommeren Tommy Nunez Jr. forsøkte fortvilet å stagge kamphanene. Men han fant kjapt ut at det finnes enklere oppgaver i livet enn på skille kamphaner på godt over 2 meter med adrenalinet pumpende ut av bicepsene.

Bedre ble situasjonen ikke av at flasker, kopper og stoler haglet ned fra den vrede hjemmefansen på tribunen. Det formelig kokte i den legendariske baskethallen i Detroit.

Da ting endelig så ut til å ha roet seg ned, ble Artest truffet av et halvfullt drikkebeger fra tribunen. I stedet for å la det passere, tok Pacers-spilleren affære.

Både han Ron Artest og lagkamerat Stephen Jackson hadde lagt konfliktsløser-genet igjen i Indiana og bykset i stedet opp på tribuneseksjonen for å slåss mot hjemmefansen.

Ordet tribunevold fikk en tragisk ny klang over seg.

- Det er den styggeste situasjonen jeg har opplevd som trener eller spiller, sier Pistons-coach Larry Brown til AP.

Både han og motstander-coach Rick Carlisle forsøkte febrilsk å skille spillerne, før bråket virkelig tok av. Begge mislyktes.

Flau retrett

Spillerne sloss med fansen i flere minutter oppe på tribunen. Artest delte ut flere slag og fikk mange tilbake. Vel tilbake på parketten kom han i munnhuggeri med en Pistons-fan. Artest slo ham rett ned og lagkamerat Jermaine O'Neal fulgte opp med et slag av samme kaliber.

Da et av NBAs mest skammelige opptrinn var over - The Pacers gjorde full retrett mot garderoben - skjedde det med en skur av stoler, øl, is og popkorn over seg.

Speakeren annonserte så at oppgjøret var avbrutt, paradoksalt nok sto Pacers tilbake som vinnere ettersom de ledet 97-82 med drøye 46 sekunder før slutt.

Seiersgleden i Pacers-leiren var forståelig nok marginal.

- Sloss for livet

- Jeg følte jeg måtte slåss for livet utpå der, sier en sjokkert Rick Carlisle ifølge AP.

- Jeg er lei for at kampen måtte ende slik, legger Pacers-coachen til.

Politiet beslagla TV-bildene fra oppgjøret etter kampslutt. Mange Pistons-tilhengere ble også avhørt.

NBA har foreløpig ikke villet gi noen kommentarer etter skandalekampen.

- Vi venter med å uttale oss til vi får se bildene fra episonden, sier talsmann Tim Frank til nyhetsbyrået.

Ingen av spillerne ville heller kommentere hendelsene etter oppgjøret.

I blant sier et slag mer enn tusen ord.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder