DISKUTERTE: Magnus Carlsen og Peter Svidler snakket lenge om partiet etter at de hadde spilt remis tirsdag.
DISKUTERTE: Magnus Carlsen og Peter Svidler snakket lenge om partiet etter at de hadde spilt remis tirsdag. Foto: SIMON BOHNENBLUST

Carlsen-remis: – Ingen av oss hadde kontroll

SPORT

(Magnus Carlsen-Peter Svidler 1/2–1/2) Magnus Carlsen (27) måtte nøye seg med remis i sitt tredje parti av Biel-turneringen. Han er nå i delt ledelse.

Publisert: Oppdatert: 24.07.18 18:20

Verdensmesteren vant sine to første partier i turneringen, mot David Navara og Maxime Vachier-Lagrave. Dermed står han med 2,5 av tre mulige poeng så langt. Det samme har Shakhriyar Mamedyarov etter seier over Vachier-Lagrave tirsdag.

– Det er skuffende for Magnus at det ender med remis, fastslo den offisielle kommentatoren Anna Rudolf mot slutten av tirsdagens parti mot Peter Svidler.

– Svidler var frustrert tidligere i partiet, så når han får muligheten til å få remis, så er det bare å benytte den sjansen, fortsatte Rudolf og kalte det et «spennende parti».

Her kan du spille gjennom partiet (ekstern lenke)

Det hele endte i trekkgjentakelse og remis etter 26 trekk og tre og en halv times spill.

– Et meget underholdende parti, fastslo hennes kollega Daniel King.

– Vel, jeg vil vel ikke kalle det fantastisk, men, men, gliste Peter Svidler i intervjuet på arrangørens TV-sending etterpå.

– Vi ble enige etterpå at ingen av oss hadde kontroll på hva som foregikk, sa russeren, som hadde svarte brikker i partiet.

Ifølge mattogpatt.no var to seirer av to mulige Carlsens beste turneringsstart siden Shamkir i 2014.

Onsdag bør verdensmesteren vinne når turneringens «prügelknabe», sveitseren Nico Georgiadis, er motstander. Han står foreløpig med tre tap. Kanskje ikke så rart - 21-åringen er bare rangert som nummer 586 i verden.

Biel er Carlsens første turnering siden 2. plassen i Norway Chess. Nordmannen vant i Biel både i 2007 og 2011, mens Maxime Vachier-Lagrave er den store Biel-eksperten med fem turneringsseirer.

Her kan du lese mer om