Klæbo om OL-stafetten: Usikker på om han vil gå sisteetappen

Publisert: Oppdatert: 13.02.18 18:58
SPORT

PYEONGCHANG (VG) Alle tar det for gitt at Johannes Høsflot Klæbo (21) skal gå sisteetappen på stafetten. Selv er han usikker.

21-åringen har sikret seg OL-gull nummer én allerede. Det kan komme mer. På lagsprinten og stafetten.

For folk flest er Klæbo en åpenbar ankermann på stafetten torsdag neste uke.

– Det er vel ikke så opplagt. Det skal gås en 15 kilometer på fredag, og da tror jeg det laget der blir klart. Da spørs det litt på hvem som går fort og hvordan ting utvikler seg der, så får vi se på hvem som skal gå den sisteetappen, sier Klæbo til VG.

Den ferske OL-vinneren skal ikke gå fredag.

Finn-Hågen Krogh overtok rollen som ankermann etter Petter Northug under ski-VM i Lahti i fjor. I september gjorde landslagstrener Tor-Arne Hetland det klart at Northugs tid som ankermann var over.

Tok Northugs rolle

– Per i dag er det Finn som går sisteetappen i OL. Med det han gjorde i VM og det han har vist på fellesstarter og enkeltstarter, så skal det noe til å danke han ut. Og hvis det er noen som danker ham ut, så er det i alle fall én veldig sterk mann, sa Hetland til VG i september.

Men så var sesongstarten til Klæbo så sterk, at Hetland utropte Klæbo til ny mann på sisteetappen i desember.

– Jeg vet ikke hvem som skal gå den pr. dags dato, sier Klæbo til VG.

– Hva kunne du selv tenke deg å gå?

– Jeg vet ikke om jeg har lyst å gå sisteetappen. Da må du gå fort. En førsteetappe hadde nok passet meg bra, men hvis jeg får sisteetappen, skal jeg gjøre det jeg kan for å være med å kjempe, sier Klæbo og legger til:

– Og ikke slippe den ryggen i alle fall.

– Finn kan få sisteetappen

Krogh skal gå 15 kilometeren fredag. Han har tidligere sagt at han gjerne vil være ankermann i OL. Han har foreslått Klæbo for en av de to første klassisketappene, fordi han er bedre der.

– Det er vanskelig å si. På 10 kilometer er det vel hipp som happ, men Finn kan godt få ta den sisteetappen. Jeg klarer meg fint med en klassisketappe, sier Klæbo.

Han innrømmer at det koster stort mentalt om han må forberede seg til jobben som ankermann.

– Det blir lite netter med søvn igjen, så jeg må bare prøve å sove så godt det lar seg gjøre frem til fredag, så får vi se hvilken beslutning sjefene tar. Jeg er åpen for det meste, sier 21-åringen.

Tidligere har Sverige, Russland og Finland vært Norges sterkeste utfordrere på stafett, med Frankrike som en outsider. Sergej Ustjugov er ikke invitert til å delta i OL, og svenskenes ankermann Calle Halfvarsson sliter, så det blir spennende å se hvem som gir Norge størst kamp. Klæbo tror det blir tøft uansett.

– Folk går fort, sier Klæbo.

PS: OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar. Rettighetshaver Discovery og VG har et redaksjonelt samarbeid.

Her kan du lese mer om