Forvirring rundt Northug-trening: – Han er fortsatt ikke frisk

GÅSBU (VG) Først meldte landslagstreneren at Petter Northug (32) var tilbake i trening. Så ble det avvist av Team Northug.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Som så mange ganger før denne sesongen ble Northug syk foran en viktig konkurranse, derfor stilte han ikke til start på én eneste distanse under NM på Gåsbu.

Landslagssjef Tor Arne Hetland uttalte til VG søndag ettermiddag at Petter Northug har begynt å trene igjen. Men Team Northug ville ikke bruke de ordene.

– Petter er dessverre enda ikke i trening, han er fortsatt ikke frisk, men det er bedring å spore. Vi krysser fingrene for at forkjølelsen slipper helt, og at han snart kan begynne å trene igjen, sier trener Stig Rune Kveen.

Konfrontert med dette søndag kveld, skriver Hetland til VG at han fikk beskjed fra Team Northug om at Petter hadde trent lett styrke og at han forhåpentligvis ble klar til verdenscupen i Planica neste helg.

Hetland sier han tolket det som at Northug var tilbake i trening.

– Mulig jeg tolket det feil, skriver han videre.

Reservene er klare

Trener Kveen sier at Planica henger i en tynn tråd for Northug.

– Ja, hvis han ikke blir 100 prosent frisk snart. I dag blinker OL-lyset rødt, men det er fortsatt et lite håp.

Siste sjanse til å gå verdenscup før det endelige OL-uttaket er sprinten i Planica neste lørdag. Troppen blir offentlig mandag, men Northug har vært i den troppen en stund allerede.

– Flyet går torsdag, sier landslagstrener Tor-Arne Hetland til VG.

Han må helst vite om Northug skal innen onsdag kveld.

– Han har ikke signalisert at han ikke skal gå, sier Hetland.

Om 32-åringen ikke går neste helg, er andre norske herreløpere klare til å ta Northugs plass. Lørdag er det sprint klassisk stil, det er OL-øvelse.

– Vi har alltid reservelister, og guttene vet hvem som er neste på listen, sier Hetland.

IL Varden med Emil Iversen ble norgesmestere på stafett søndag:

Dobbelttriumf for Varden

Northugs kamerat Emil Iversen gikk IL Varden inn til stafettgull på Gåsbu søndag. Den nordtrønderske klubben slo storfavoritt Lyn, Asker ble nummer tre.

Ankermann Emil Iversen var i gullhumør – klar for å ta fra Klæbo sisteetappen:

Northugs klubb, Strindheims førstelag, ble nummer syv med Chris Jespersen, Lars Ove Aunli og Thomas Ekren på laget. IL Varden vant også damestafetten. Kvaløysletta ble nummer to, mens Heming ble nummer tre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder