Maren Lundby fortsetter å hoppe svært bra og langt, men ikke konsistent nok til å ta topplassen. Foto: Arkivfoto: Hendrik Schmidt / dpa-Zentralbild / NTB scanpix

Lundby satte bakkerekord i Sapporo igjen

Maren Lundby satte bakkerekord med 139,5 meter, men det var ikke nok til å vinne i Sapporo denne gangen. Eva Pinkelnig fra Østerrike tok verdenscupseieren.

NTB

Søndagens hopprenn i Japan ble nesten en repetisjon av lørdagens renn. Lundby kjempet om seieren og satte bakkerekord, men det holdt kun til andreplass, bak en østerriker.

Denne gangen lå Maren Lundby på andreplass med 114,3 poeng etter et hopp på 121,5 meter i førsteomgangen i 137-metersbakken i Sapporo. Et svært pent hopp sørget for godt utgangspunkt før det siste hoppet, men det var jevnt i teten med 14 hoppere innenfor ti poeng bak lederen.

Les også: Fortsatt ikke likestilling for Lundby: Milevis igjen!

Det var et hestehode fram til leder Pinkelnig fra Østerrike, som landet på 135,5 meter i førsteomgangen og hadde 132,6 poeng.

Da Lundby satte bakkerekord 139,5 meter i andrehoppet sitt, kunne hun neppe gjort mer. Men totalsummen på 239,6 poeng var ikke nok til seier. Pinkelnig avsluttet med et hopp på 130 meter, og med forspranget hennes fra første omgang endte hun med 250,8 poeng til slutt.

De andre norske hopperne, Silje Opseth og Anne Odine Strøm, endte på henholdsvis 7. og 28. plass. Opseth hoppet jevnt og godt, med hopp på henholdsvis 119,5 og 122 meter, mens Strøm landet på 109,5 og 99 meter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder