FULL FYR: Det var høy temperatur da Mjøndalen møtte Strømsgodset på hjemmebane sist. Her fra tredje runde i Cupen i 2017. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Hansen frykter «tumulter»: – Mer politi enn vanlig

MJØNDALEN (VG) Mjøndalen tar grep for å hindre sammenstøt mellom supportergruppene under historiske «Ælv Classico».

– Det kommer mye drammensere med tog som sikkert har kost seg litt. Våre gutter vet vi også sikkert koser seg litt før kamp. Det er klubber som er rivaler og det er supportergjenger som ikke liker hverandre. Det er fare for at det kan bli noe tumulter, men vi er forberedt på det og vi har vakthold og masse politi, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til VG om lokaloppgjøret mellom Mjøndalen og Strømsgodset på Consto Arena fredag kveld.

Les også: Historien om rivaloppgjøret: Battle of Buskerud

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

I 2017 møttes Mjøndalen og Strømsgodset i Cupens tredje runde. Da ble det turbulent etter at en Godset-supporter forsøkte å klatre opp til leilighetene bak bortetribunene. Fra verandaen skal det ha blitt kastet flytende væske ned på Godset-supporterne.

Da vant Mjøndalen 2–1. Det vil være mer politi og vakter nå enn den gangen.

– Vi vet hva slags risiko som er i vente, og hva som kan skje. Vi får bare oppfordre folk til å oppføre seg ordentlig. Det blir drama, spenning og det er rivaler, men jeg håper at det ikke blir noe tull, forteller Hansen.

– Det er mer politi enn vanlig. Det er godt med både politi og vakthold, legger han til.

Da lagene møttes på Marienlyst i april vant Mjøndalen 3–2. Da kokte det over på overtid mellom Strømsgodset-kaptein Jakob Glesnes og Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth:

– Du skal ikke se bort ifra at det skjer igjen, sier Mjøndalen-spiller Joackim Olsen Solberg og ler. Han sikter til overtidskrangelen mellom Gauseth og Glesnes på Marienlyst.

– Det eneste jeg tenker er at jeg har jævlig lyst til å slå Strømsgodset, fortsetter han.

Han er fra Krokstadelva, og vet godt hva som venter fredag kveld:

– Det blir samme trøkket som på Marienlyst i vår. I hvert fall fra vår side. Det er en tent og sugen gjeng som skjønner meningen med oppgjøret, sier Olsen Solberg, som også mener det er tid for et tronskifte i Buskerud-fotballen.

PS: Kampen sendes på MAX 19.00 fredag kveld.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder