Østbøs tigersprang reddet Rosenborg

NADDERUD (VG) (Stabæk – Rosenborg 0-0) En mesterlig redning av Arild Østbø (26) sørget for at Rosenborg fortsatt ikke har tapt i årets Eliteserie.

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over tre år gammel

Et utsolgt Nadderud trodde nok Luc Kassi var i ferd med å heade Stabæk i ledelsen etter 66 minutter. Kassi traff perfekt på innlegget fra Moussa Njia, men Østbø lå langflat i luften og fikk slått til corner.

– Jeg hadde vel kontroll, følte jeg. Men det ble en god redning ut av det, så det var gøy, sier Østbø til VG.

Midtveis i andre periode hang de regjerende mesternes statistikk uten tap i Eliteserien i en tynn tråd. Anført av en god Moussa Njie skapte hjemmelaget flere store sjanser. Men en like god Østbø, som fikk sjansen med en småskadet André Hansen på benken, tok det som kom.

– For meg var det viktig å få vist meg frem når jeg endelig fikk sjansen, sier Østbø.

Mot slutten av kampen presset RBK på for å få seieren, men det var rettferdig med poengdeling.

– Tungt, tregt og upresist. Det er en dårlig kombinasjon, var Eurosport-ekspert Kjetil Rekdals oppsummering av Rosenborgs første 75 minutter på Nadderud.

Les også: Lillestrøm minst effektive på 20 år

RBK med tre tidligere Stabæk-spillere

Rosenborg, med tre tidligere Stabæk-spillere (Hedenstad, Meling og Skjelvik) og én tidligere Bærum-spiller (Lundemo) i startoppstillingen, tok iniativet i åpningsminuttene, men hjemmelagets Luc Kassi var den første som kom til noe som lignet en målsjanse. Skuddet fra 20 meter gikk like utenfor målet til Arild Østbø.

Mike Jensen kom til den første store sjansen i første omgang. Den danske kapteinen mottok ballen i god posisjon innenfor Stabæks 16-meter, men fra skrått hold skjøt han utenfor.

Les også: Full forvirring rundt Kastratis Norge-nei

Etter 31 minutter slo Mike Jensen en fin stikker til Mushaga Bakenga, men Håkon Skogseid ryddet opp i kamp mot en litt nølende RBK-ving.

Like etter pause hadde Mushaga Bakenga og Moussa Njie hver sin gode mulighet til å score. Men både Mande Sayouba og Arild Østbø reddet forsøkene fra de to venstrevingene.

RBK slet med god Njie

Den største sjansen kom etter en kort corner til hjemmelaget 63 minutter ut i kampen. Njie slo inn, traff en RBK-spiller, ballen skiftet retning - og traff en løpende Hanche-Olsen. Østbø leverte en god reaksjonsredning.

– Det var vi som skapte mest, mener Hanche-Olsen, som holdt orden på Nicklas Bendtner i 90 minutter.

– Men han er tøff og stor og sterk, så han er vanskelig å bryne seg på. Jeg må ha noen flere kilo på kroppen, før jeg dytter bort ham der, smiler stopperen på 20 år.

Enda bedre var redningen på headingen fra Luc Kassi tre minutter senere. Nok en gang slo banens beste, Moussa Njie inn, denne gang fra venstre. Kassi traff ballen godt med pannebrasken, men Østbø lå langstrak og reddet mesterlig.

Samme Njie bidro også den andre veien da han sto på streken og klarerte en farlig Tore Reginiussen-heading 20 minutter før slutt.

Les også: Stengel om drømmetreffet: – Ikke tilfeldig

Med seks seire og to uavgjort på åtte kamper er Rosenborg fortsatt ubeseiret, men Kåre Ingebrigtsen erkjenner at det ikke var noen topprestasjon trønderne sto for på Nadderud.

– Nei, det er det ikke. Det var vanskelig å spille slik vi ønsker på dette underlaget, sier Ingebrigtsen.

– Jeg er skuffet over ett poeng. Jeg synes vi skal ha tre poeng. Vi spiller fantastisk bra i andre omgang og bør drepe kampen da. Vi har de største sjansene, mener Ohi Omoijuanfo.

Se Nils Arne Eggens gjenforening med 1987-mesterne, 30 år etter:

Lillestrøm minst effektive på 20 årFlere norske eliteserieklubber rammet av dataangrepFull forvirring rundt Kastratis Norge-nei: – Jeg var pissed forbannaStengel om drømmetreffet: – Ikke tilfeldigSeer-kok etter strømbrudd i Eliteserien – TV-bildene forsvant

Flere artikler

 1. Østbøs tigersprang reddet Rosenborg

 2. Stabæk-Njie kaller Rosenborg et «guttelag»

 3. Kalte RBK «et guttelag» – Njie tror Stabæk kan stoppe trønderne

 4. Bakenga matchvinner i krigekamp: – Kan ikke forklare hvor tungt det var

 5. Bendtner: - Vil spille Champions League med Rosenborg

Fra andre aviser

 1. Reservekeeper reddet RBK mot Stabæk

  Aftenposten
 2. Strålende Østbø berget RBK-poeng mot Stabæk

  Aftenposten
 3. Skuffet etter 0–0 mot Rosenborg: - Vi er gode nok til å ta medalje

  Aftenposten
 4. Strålende Østbø berget RBK-poeng mot Stabæk

  Bergens Tidende
 5. Strålende Østbø berget RBK-poeng mot Stabæk

  Fædrelandsvennen
 6. Skuffet etter 0–0 mot Rosenborg: - Vi er gode nok til å ta medalje

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder