FERDIG MED KONKURRANSER: Lavrans Solli, her avbildet i VM i Barcelona i 2013, er etter all sannsynlighet ferdig med svømming på toppnivå. Foto: Maja Suslin NTB scanpix

Lavrans Solli dropper comebacksatsing: – Har ikke behov for å konkurrere lenger

Svømmekarrieren til Lavrans Solli (25) ser ut til å være over. Planene om EM-deltagelse i desember har han slått fra seg.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Jeg fikk nylig med meg NM i kortbane i Bergen, og tok et par medaljer der. Men jeg hadde nok håpet at jeg skulle være i bedre form enn jeg var, sier Solli til VG.

Les også: Svømme-Lavrans skal få Brækhus i bokseform

– Hva skjer med EM i desember og videre satsing?

– Det er lagt på is. Det er mye annet jeg har lyst til å gjøre enn å stå opp halv seks om morgenen for å trene.

VG+: Lavrans og Anja – fra støttende bestevenn til den store kjærligheten

Det er et drøyt år siden Solli noe overraskende offentliggjorde at han ikke kom til å satse mot OL iRio. Da begrunnet han det med sykdomsproblemer, familiesituasjon og økonomi. Han håpet å få tilbake motivasjonen.

Februar 2016: Solli tar pause fra toppidretten

Noen få måneder tidligere hadde han satt norsk rekord og blitt nummer seks i VM-finalen på 50 meter rygg. Han var på god vei til å bli en ny norsk svømmestjerne. Nå har det gått såpass lang tid uten skikkelig trening, at Solli også regner med det blir for tøft å komme tilbake.

– Man kan alltids komme tilbake, men det er ikke like viktig for meg. Jeg har ikke behov for å konkurrere lenger, sier 25-åringen.

TRENER BRÆKHUS: Cecilia Brækhus (t.v.) og Lavrans Solli har samarbeidet den siste måneden. Her fra svømmetrening i Hundsund bad på Snarøya tidligere denne uken. Foto: Jørgen Braastad VG

Fortsetter som modell

– Jeg har funnet ut at det er andre ting å gjøre som er morsommere enn å svømme, legger han til.

Solli har lenge jobbet som modell ved siden av karrieren, og han var også deltager i Farmen kjendis som fikk høye seertall på TV 2 tidligere i år. Han var også med på Oslo Fashion Week i februar, så modellkarrieren ser i alle fall ikke ut til å være på hell.

– Hva skal du gjøre fremover nå?

– Det blir litt modelljobbing her og der, og så får jeg satse på at jeg får til noe mer permanent fremover. Det er litt å gjøre hele tiden, sier Solli en smule hemmelighetsfullt.

Lavrans Solli ute av «Farmen kjendis»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder