Emil Meek går nye treningsveier for å erobre MMA-tronen

Emil Meek (29) tapte forrige UFC-kamp mot Kamaru Usman (31). Nå går han nye treningsveier for å slå polske Bartosz Fabinski (32).

Meek flyttet fra Trondheim til Oslo for et par år siden for å satse på MMA-karrieren. Siden den gang har han fått gå to kamper i UFC, hvor sportens beste utøvere samles. Med en seier og ett tap, søker Meek nå nye utfordringer for å nå målet om å bli verdens beste fighter. Det betyr blant annet mer tid i utlandet og nye treningspartnere i jakten på å bli best.

– Gutta her er dritgode, men vi er så få og kjenner hverandre veldig godt, så jeg føler at det kanskje er på tide å komme seg videre, sier Meek.

– Betyr det at du kommer til å flytte?

– Jeg kommer nok til å være deltid i Las Vegas i hvert fall, sier Meek.

Trente med overmannen

Og i nettopp Las Vegas har Meek brukt den siste tiden for å forberede seg til søndagens kamp mot Fabinski. I forberedelsene har han fokusert på å bli bedre på brytingen, som han slet med mot Usman i forrige UFC-kamp. For å bli bedre på det, har Meek trent med nettopp Usman før den kommende kampen.

– Vi har ikke noe ondt blod vi. Vi trente litt og brøyt litt, og det kjentes bra. Han er den beste eller nest beste bryteren i hele divisjonen, så det er helt konge å jobbe med han før man skal fighte, sier en entusiastisk Meek.

– Hva lærte du av det?

– Lærte og lærte. Jeg har hvert fall fått fylt inn en del av hullene jeg hadde i kampen mot ham, sier Meek.

Se Meek fortelle om da han trodde han hadde blitt alvorlig syk, men så viste det seg at han bare var «pjusk»:

Garanterer seier

Søndag entrer Meek MMA-buret i Hamburg og han er overbevist om at han kommer ut derfra med sin andre UFC-seier. Den polske motstanderen, Fabinski, har ikke gått kamp på to og et halvt år, hvilket gjør en selvsikker Meek enda sikrere på seier.

– Det her er en gøy kamp for meg. Nå får jeg muligheten til å vise at jeg hører hjemme i toppen, så det er bare en «smækk» med han, så er det opp og sloss med de gode gutta, sier Meek.

– Så det blir en enkel kamp, altså?

– Altså, UFC er verdens beste organisasjon, så folk er gode. Men jeg vil være i toppen og krige med de beste, så dermed skal jeg ta han her enten det tar en runde eller to eller tre, avslutter Meek.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder