IKKE AKTUELL: Bjørn Hamre. Foto: Trond Solberg

Presidentkandidat Bjørn Hamre etter voldsanklagene: Vil vurdere rettslige skritt

Presidentkandidat Bjørn Hamre (55) vil vurdere rettslige skritt etter at han ble koblet til to ulike voldsepisoder på tv i går kveld.

Publisert:

VG Nett i går:- Anklages for vold

Hamre én av kandidatene til presidentvervet i Norges idrettsforbund. Kampen om toppvervet hardnet ytterligere til idet Roald Bergsaker ble lansert som en annen kandidat i går.

Samme dag sto Lars Rise og medlem av Rye sykkelklubb, Sigmund Hov Moen, frem og fortalte hver sin historie om Bjørn Hamre. I begge historiene ble 55-åringen fremstilt som voldelig.

Mens Hov Moen skal ha sett Hamre slå ned en kamerat på et dansegulv, hevdet den tidligere KrF-politikeren Rise å selv være offeret i den andre episoden.

- Jeg har blitt kontaktet av en advokat som mener at utspillene på tv i går var så injurierende at jeg burde vurdere å forfølge saken, sier Hamre til VG Nett i formiddag.

Han har foreløpig ikke bestemt seg for hva han vil gjøre.

Jussekspert: - Klare ærekrenkelser

En av landets fremste advokater på injuriejuss, Per Danielsen, er ikke i tvil om at påstandene fra Hov Moen og Lars Rise er for ærekrenkelser å regne.

- Dette er klare ærekrenkelser begge deler, men dersom de er sanne - og kan bevises - må Hamre tåle det. Ellers ikke, sier Danielsen til VG Nett.

Mens saken i Sportsklubben Rye skal ha skjedd for halvannet år siden, strekker den påståtte episoden knyttet til Lars Rise seg 14 år tilbake i tid.

- Spesielt gamle forhold har man en viss rett til å bli beskyttet mot, selv om det skulle være sant, sier Danielsen på et generelt grunnlag.

Les også:Sykkelpresidenten hardt ut mot Hamre-konkurrent

Skitten valgkamp

Bjørn Hamre hevder å ha fått mange sympatireaksjoner etter anklagene som ble fremsatt i går. Den tidligere presidenten i Norges Cycleforbund virker sjokkert over det som har blitt sagt det siste døgnet - og mener det ligger en agenda bak det hele.

- Dersom dette er et spill i valgkampen, er det ikke idretten verdig, mener han.

- Har du en formening om hvem du mener står bak og eventuelt trekker i trådene?

- Jeg har ikke trengt danne meg noen slike tanker, det har dere i media gjort for meg. Tidspunktet anklagene kom på ... sier Hamre til VG Nett - før han blir stille.

- For meg er det ikke viktig å ha noen mening om hvem som står bak. For meg er det mye viktigere å fortelle idrettssamfunnet hvem jeg egentlig er, sier han.

- Tror du saken svekker ditt kandidatur?

- Det hadde vært mye lettere å være beskyldningene foruten. Men det kommer naturligvis an på øynene som ser, de som kjenner meg, vet at anklagene er fullstendig grunnløse, sier Bjørn Hamre.

PS! Valgkomiteen vil be Norges Cycleforbund om en redegjørelse etter anklagene om voldsbruk mot Hamre.

- Jeg synes at det er naturlig at vi får en redegjørelse fra det leddet i organisasjonen som har foreslått Bjørn Hamre slik at vi får en belysning av saken i forhold til de sakene som har fremkommet, sier komitéleder Rolf Nyhus til NRK.

LES MER OM VOLDSANKLAGENE MOT BJØRN HAMRE I DAGENS UTGAVE AV PAPIR-VG!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder