Hovedaksjonær Trøim: - Trygg på at treneren fortsetter

Daglig leder: - Seieren mot Godset kan redde klubben

Medaljejagende Rekdal: - Jeg har ikke tenkt til å slutte

GÅR FOR MEDALJE: Kjetil Rekdal (t.v.) går for medalje etter Vålerengas sterke borteseier mot David Nielsens Strømsgodset. For første gang siden juni 2011 tapte drammenserne en seriekamp på Marienlyst. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

Tror på nye Rekdal-år i VIF

DRAMMEN (VG) Etter å ha løftet Vålerenga opp i medaljestriden tar alle i og rundt klubben det for gitt at Kjetil Rekdal (45) vil forlenge avtalen som går ut etter denne sesongen.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

Etter 46 hjemmekamper på rad i Tippeligaen uten tap bleStrømsgodsets norgesrekord stoppet av et klokt Vålerenga som er i ferd med å blomstre under Rekdal. I 2005 trente han VIF til klubbens siste seriegull. Nå ser det ut som om noe stort er på gang - igjen.

- Nå har vi oppjustert ambisjonene våre. Nå går vi for medalje, sier Rekdal etter triumfen på Norges vanskeligste bortebane.

Han har bare kontrakt ut denne sesongen, men alt tyder på at han kommer til å lede klubben videre. Hovedaksjonær Tor Olav Trøim, mannen som gikk i bresjen for å hente Rekdal tilbake til Vålerenga, er i hvert fall trygg på at det ikke blir noen skilsmisse etter sesongslutt.

- Noen ganger har man tillit til hverandre. Da trenger man ikke så mange kontrakter, skriver hovedaksjonær Tor Trøim i en SMS til VG.

Stortrives

Konfrontert med meldingen fra klubbens storinvestor, svarer Rekdal:

TRYGG PÅ REKDAL: Vålerenga-investor Tor Olav Trøim (midten) - her sammen med forloveden Celina Midelfart og osloklubbens styreleder Åge Petter Christiansen (t.v.) og daglige leder Stig-Ove Sandnes (med ryggen til) på seriekampen mot Viking på Ullevaal i mai - føler seg trygg på at Kjetil Rekdal blir i klubben også etter kontraktens utløp etter sesongen. Foto:Håkon Mosvold Larsen,NTB scanpix

- Det er riktig.

Han er opptatt av å bygge klubben videre etter de voldsomme økonomiske kuttene det siste året.

- Nå må vi orden på det som er viktig. Hvordan Vålerenga skal se ut, hvilke grep kan vi ta, og hvordan vi kan få hjelp til å komme oss over den kneika vi er inne i. Jeg har ikke noe ønske om at Tor Olav skal sitte å betale regninger hele tiden. Målet mitt er at han skal være investor. Ikke hovedsponsor, sier Rekdal.

- Når kommer du til å skrive under på en ny kontrakt?

- Vi har ikke diskutert det ennå. Jeg har ikke tenkt til å slutte, men man vet aldri hva som skjer i fotball. Jeg skriver nok ikke under før vi har alt klart i forhold til neste år. Jeg tenker ikke på neste sesong nå. Nå handler det om å få Vålerenga over kaikanten så vi ikke drukner. Men jeg stortrives i klubben.

Redning

Daglig leder Stig-Ove Sandnes hadde nesten tårer i øynene etter seieren over Strømsgodset.

- Dette betyr ekstremt mye for oss. Den innsatsen og lagmoralen spillerne viste betyr alt. Det er bare å bøye seg i støvet for Grindheim og Co. Akkurat nå føles det som at dette berger klubben, sier Sandnes.

Molde virker uslåelige i kampen om gullet, men med 27 poeng er det bare tre poeng opp til Strømsgodset på sølvplass. I øyeblikket står medaljekampen i Tippeligaen mellom Strømsgodset, Odd, Rosenborg og Vålerenga.

- Økonomisk betyr det mye å være i medaljestriden. Nå har jeg håp om at vi skal klare å fylle Ullevaal mot Stabæk på bursdagen vår i Norway Cup-uken 29. juli, sier den daglige lederen, som tror Kjetil Rekdal vil fortsette jobben han har startet i Vålerenga.

- Selvfølgelig ønsker vi Kjetil videre. Planen og målet er at han fortsetter.

Fattet Nielsen

Både Peter Kovacs og Lars Christopher Vilsvik kunne gitt hjemmelaget ledelsen i åpningsminuttene, men litt ut av ingenting scoret Vålerenga på sine to første sjanser ved unggutten Ghayas Zahid og toppscorer Vidar Örn Kjartansson. Da fikk gjestene kampen inn i sitt spor. Seieren kunne vært enda større, men islendingen bommet på sitt første straffespark for sesongen i andre omgang.

- Jeg ombestemte meg og byttet hjørne rett før jeg skjøt. Da gikk den utenfor, sier Kjartansson.

- Vi har funnet en bra miks av yngre og eldre spillere. Vi har en liten stall, men hvis vi klarer å holde alle skadefrie kan det bli medalje, sier Christian Grindheim.

David Nielsen tok det med fatning at den utrolige rekken på 46 seriekamper uten tap på Marienlyst ble stoppet.

- Vi skulle gjerne hatt den rekorden gående i lengre tid. Men vi manglet energi til å snu kampen. Vi ble slitne i andre omgang, sier Strømsgodset-treneren.

Mer om

  1. Vålerenga Fotball

Flere artikler

  1. Trøim varsler ny storsatsing i Vålerenga

  2. Opprør nummer to fikk det til å koke i Vålerenga

  3. Her signerer VIFs firemillionersspiss

  4. Trøim åpner for nye VIF-spillerkjøp i sommer

  5. Grindheim tror på «kjempeboost» etter VIF-oppvasken

  6. Kjartansson forlenger - Wæhler tilbake

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder