OL-HELTER: Sara McMann (t.v.) og Ronda Rousey har skaffet USA OL-medaljer i henholdsvis bryting og judo. Da de møttes i natt var det MMA-regler som gjaldt. Foto: AP

OL-medaljørene gjorde opp i MMA-buret

Og UFC-presidenten åpner for at Brækhus-rival kan få sjansen

Sara McMann (33) ble kastet inn i buret til UFC-løvinna Ronda Rousey (27) i nattens tittelkamp i Las Vegas. Etter ett minutt og fem sekunder ble hun spyttet ut igjen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

For det var tiden Rousey trengte på å ta sin niende av like mange mulige seirer som MMA-proff. Men etter åtte seirer på spesialiteten «armbar», så vant Rousey for første gang på teknisk knockout.

Les også: MMA-Formo imponerte igjen - se video

McMann, som tok sølv i bryting i OL i Athen i 2004, hadde håpet å kunne gi Rousey bedre kamp. Sistnevnte var også med i OL i 2004 som 17-åring, men tok ikke i medalje i judo før hun sikret seg bronsen i Beijing fire år senere.

Stoppet raskt

Da de to møttes i MMA-buret i natt foregikk det hele stående. McMann traff brukbart med et par slag, men Rousey svarte med samme mynt. Så fikk hun McMann opp mot burveggen og traff med flere knær. Det var da også et knallhardt venstrekne som felte McMann. Hun gikk ned og klarte ikke å forsvare seg da Rousey kastet seg over for å slå.

Dommer Herb Dean stoppet kampen raskt, og Rousey kunne heve armene i været og juble for sin niende seier. Til pipekonsert fra store deler av publikum - dels fordi de mente dommeren stoppet kampen for tidlig, og dels fordi Rousey har klart å hisse på seg mange på grunn av sin oppførsel.

McMann mente uansett at hun ikke hadde noen grunn til å klage på dommeren.

- Nei, jeg kom meg ikke raskt nok opp igjen. Dommeren er der for å beskytte oss, og gjorde det i beste hensikt. Jeg fikk et knallhardt kne mot leveren, og uansett hvor mye man trener, så kan man ikke gjøre den sterkere, sa McMann da hun ble intervjuet oppe i buret.

Les også: Tror McMann slår UFC-stjernen

Zingano neste?

Rousey er fortsatt mester i bantamvekt, og nå er spørsmålet hvem som blir hennes neste motstander. Først skal 27-åringen gjøre unna et par skuespilljobber, men er aktuell for kamp

AVGJØRELSEN: Her plasserer Ronda Rousey venstrekneet kontant in kroppen til Sara McMann som gikk ned og aldri kom seg opp igjen før dommeren hadde stoppet kampen. Foto: AP

igjen til sommeren.

- Jeg mener Cat Zingano (8-0) virkelig fortjener å kjempe om tittelen på et eller annet tidspunkt, men hun kjemper fortsatt for å komme tilbake fra skade. Så synes jeg Alexis Davis gjorde en glimrende jobb i kveld. Det er opp til UFC, sa Rousey.

Davis vant på poeng mot Jessica Eye tidligere på kvelden. UFC-president Dana White avviser at tidligere bokser og Brækhus-rival Holly Holm får møte Rousey med det første, men han er meget åpen for at hun får prøve seg i UFC snart ifølge MMAJunkie.

PS! I den andre storkampen i Las Vegas brukte Daniel Cormier ett minutt og 19 sekunder på å knocke ut Patrick Cummins i sin første kamp i lett tungvekt. Han står nå med 14 seirer på like mange kamper og kan muligens få en tittelkamp snart. Også 24 år gamle Rory McDonald imponerte med en poengseier over Demian Maia.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder