NY SKI-STJERNE: Twintip-kjører Tiril Sjåstad Christiansen (18) har tidligere alpinsjef Jan Ove Nystuen som manager og skal trene i regi av sin private sponsor foran Sotsji-OL - der hun er favoritt til å vinne i den nye øvelsen slopestyle. Foto: SCANPIX

OL-gullhåp får treningsleir betalt av privat sponsor

Skiforbundets sportssjef: - Slik de opererer

Mens det stormer rundt Petter Northugs private sponsoravtale og landslagsbrudd, skal gullhåp Tiril Sjåstad Christiansen (18)spisse OL-formen på en treningsleir organisert og betalt av sin private sponsor - velsignet av Norges landslagssjef.

- Det er Red Bull som arrangerer det for sine medaljeutøvere foran OL. Alt er super-optimalisert. Parken (løypa) er privat og løperne blir fraktet opp til toppen med scooter, for at treningen skal være effektiv, forteller Christopher Frankum til VG.

Privatsponset Sotsji-grep

Han er sportssjef for freeski i Norges skiforbund og daglig leder av Nor Freeski, som vil ha en rekke medaljehåp i Sotsji-OL om to måneder.

Det største er twintip-kjører Tiril Sjåstad Christiansen i den nye OL-øvelsen slopestyle.

Hun har energidrikken Red Bull som privat sponsor. Det har også twintip-veteran PK Hunder (24). I neste uke drar begge fra landslagets treningssamling i Breckenridge, til en annen i Aspen: Red Bulls private 3. til 7. desember.

- Det er et Sotsji-grep de gjør. Det er selvsagt for å selge mer. Men det er slik de opererer. Foran Vancouver-OL bygde de en egen halfpipe for Shaun White (dobbelt OL-gullvinner snowboard) langt inne på fjellet.

- De fløy ham inn til treningene, forteller Christopher Frankum.

Sponser Northug og Lund Svindal

Tidligere i høst bygde en annen av Whites sponsorer en privat halfpipe for ham i Australia.

Energidrikkprodusenten er sponsor for en rekke kjente internasjonale toppidrettsutøvere. I Norge blant andre Petter Northug, Aksel Lund Svindal og Heidi Weng.

Christopher Frankum skal selv være til stede under energidrikkprodusentens treningssamling for to av hans mest profilerte utøvere.

Den ledes av Matt Christensen, som tidligere var sjefstrener for USAs freestylelandslag hopp.

Privat OL-generalprøve

Etter campen i Aspen drar Tiril Sjåstad Christiansen og PK Hunder tilbake til Breckenridge - som innebærer to-tre timer kjøring - for å forberede seg til sesongens første store konkurranse, Dew Tour (drikkeprodusent) 12. til 15. desember.

DOBBEL-PRIVAT: Tiril Sjåstad Christiansen under trening foran X-Games Europa. Foto: SKIFORBUNDET

Christopher Frankum mener den konkurransen, som tradisjonelt samler alle de beste slopestylekjørerne, vil gi en god pekepinn på hvem som er best «på det tidspunktet».

Deretter er det verdenscup i FIS-regi i Copper Mountain.

I slutten av januar prestisjefylte X-Games, som Tiril Sjåstad Christiansen vant forrige sesong, i Aspen. Det er en privat konkurranse i regi av TV-kanalen ESPN og vil være generalprøven foran OL i Sotsji to uker senere.

Stjerne over natten

- Tiril er mer avslappet i forhold til omgivelsene sammenliknet med i fjor og det vi opplevde i forbindelse med VM på Voss.

- Hun ble plutselig kjent på grunn av seieren i X-Games, og mange ville ha en bit av henne. Nå er det blitt en daglig greie for henne, sier landslagssjef Christopher Frankum til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder