KONTROVERSIELL: Bernard Tomic forlater banen etter tredjerundetapet for Novak Djokovic. Foto:Suzanne Plunkett,Reuters

Tennisstjerne arrestert etter hotellfest

Bernard Tomic (22) er kjent som et problembarn i australsk tennis. Nå er han i trøbbel igjen.

  • Stine Løvmo Lie

Artikkelen er over fire år gammel

Australias høyest rankede tennisspiller ble onsdag morgen arrestert av politiet ved Miami Beach i Florida etter at han nektet å runde av en hotellfest.

Ifølge nyhetsbyrået AFP nektet Tomic å høre på sikkerhetsvaktene som ba ham avslutte festen og forlate hotellet. Politiet ble deretter tilkalt, og selv om 22-åringens gjester skal ha fulgt ordrene, var ikke tennisstjernen interessert i å høre etter. AFP melder at han var ufin både verbalt og fysisk, og at politiet derfor arresterte australieren.

Han ble senere løslatt mot kausjon på 2000 dollar.

LES OGSÅ: Australsk tennisstjerne i rasismekrangel

Kastet ut av landslaget

ARRESTERT: Bernard Tomic Foto:Miami Beach Police Department,

Tomic har for vane å skape overskrifter. Under årets Wimbledon-turneringen gikk han til verbalt angrep mot det australske tennisforbundet, noe som ikke falt i god jord. 22-åringen, som ble slått av vinner Novak Djokovic i den tredje runden, beskyldte forbundet for å motarbeide ham, og det hele endte med at han ble vraket fra Australias Davis Cup-lag.

– Hans oppførsel er uakseptabel. Det er et privilegium å spille for sitt land, og det medfører en forpliktelse om å oppføre seg ordentlig. Det gjorde han ikke, sa tennispresident Steve Healy.

LES OGSÅ: De mest ikoniske Wimbledon-antrekkene

Urokråke

Og Tomic har vært i hardt vær tidligere.

– Jeg vet ikke hva jeg har gjort, det er som om jeg har drept noen, sa sa den daværende 20-åringen i 2012 til australske 7News etter å ha unnlatt å stoppe for politiet, kjørt hjem og låst seg inne - med fem politimenn ventende utenfor.

Supertalentet hadde nettopp tapt mot Roger Federer i fjerde runde av Australian Open, og ville ha det litt gøy med sin oransje BMW M3. Etter å ha blitt stoppet to ganger og fått bot for kjøringen sin, unnlot han altså å stoppe for tredje gang.

Tomic slapp unna med 12 måneders prøvetid og om lag 11.000 kroner i bøter den gangen.

På tjueårsdagen hans i 2012 måtte også politiet til pers - den gangen på et hotell i australske Surfers Paradise for å stanse en slåsskamp mellom Tomic og en kamerat klokken halv seks om morgenen.

Desember samme år ble han kastet ut av det australske Davis Cup-laget på grunn av manglende innsats og dårlig oppførsel.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder