Stavanger. Magnus Carlsen i Norway Chess. Foto: Ole Kristian Strøm, VG. Foto: Ole Kristian Strøm VG

Carlsen floppet på siste dag i Paris

Etter tre dager med toppspill, floppet Magnus Carlsen (25) i avslutningen i Paris. Trøsten er at han har vært langt bedre enn vinner Hikaru Nakamura (28) i innbyrdes oppgjør.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Mens amerikaneren vant hurtig- og lynsjakkturneringen totalt med 25,5 poeng mot Carlsens 24,5 på 2. plass, har den norske verdensmesteren nemlig vært klart best når de har sittet på hver sin side av sjakkbrettet: to seirer til Carlsen og én remis på tre oppgjør disse dagene i Paris.

– Magnus var fornøyd med de tre første dagene, men han ergrer seg over det som skjedde søndag, sier manager Espen Agdestein, som er på plass i Paris.

Les også: Magnus Carlsen forteller om egne «demoner» i ny film.

– Det rettet opp litt at han slo Nakamura i det siste partiet. Men det er all grunn til å hylle Nakamura for veldig høy score. Han har spilt veldig bra, sier Agdestein.

Carlsen lå et halvt poeng etter Nakamura foran søndagens avslutning, men tapte hele fire partier den siste dagen. Slik endte de ni siste lynpartiene for nordmannen:

Les også: Agdestein om Carlsen-rival: – Han er stor i kjeften.

Wesley So-Magnus Carlsen 0-1.

Fabiano Caruana-Magnus Carlsen 1-0.

Magnus Carlsen-Maxime Vachier-Lagrave ½-1/2.

Levon Aronian-Magnus Carlsen 1-0.

Magnus Carlsen-Vladimir Kramnik 1-0.

Anish Giri-Magnus 1-0.

Magnus Carlsen-Veselin Topalov 0-1.

Laurent Fressinet-Magnus Carlsen 0-1.

Magnus Carlsen-Hikaru Nakamura 1-0.

– Det var mye vekt på hurtigsjakken i denne turneringen, etter seier ga to poeng der og ett poeng i lynsjakk. Derfor var det vanskelig for Magnus å ta igjen Nakamura, sier Espen Agdestein.

Les også: Carlsen har kjøpt hus i Holmenkollen.

Carlsen lå ett poeng bak Nakamura etter hurtigsjakken – 13 mot 14 poeng. Det ble spilt ni partier hurtigsjakk og 18 partier lynsjakk i turneringen.

Til helgen er det ny hurtig- og lynsjakkturnering i Grand Chess Tour - denne gang i Belgia.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder