OBS! Sterke bilder lenger nede i artikkelen

VIL GÅ KAMP IGJEN: Anderson Silva pådro seg et stygt brudd i venstreleggen 28. desember. Den brasilianske MMA-legenden vil tilbake i buret igjen. Foto: Reuters

UFC-legenden etter leggbruddet: - Jeg kommer tilbake

Da Anderson Silva (38) brakk venstreleggen tvers av i UFC-tittelkampen mot Chris Weidman (29) trodde de fleste at karrieren var over. Men MMA-legenden har andre planer.

 • Per Opsahl

Artikkelen er over seks år gammel

- Jeg kommer tilbake. Jeg føler meg ganske sikker på at alt vil gå bra, at jeg blir helt fin og kan fighte igjen snart, sier Silva til Globo.com.

28. desember i fjor skulle Silva, av mange er regnet som tidenes beste MMA-utøver, endelig få muligheten til hevne nederlaget mot Weidman et halvår tidligere.

Da ble han nemlig svært overraskende knocket ut og gikk på sitt første tap siden januar 2006.

Men istedenfor å vinne tittelbeltet i mellomvekt tilbake, så endte returmøtet på svært dramatisk og brutalt vis. Silva prøvde seg med et lavt spark mot Weidman, men traff ham ved kneet og leggen brakk tvers av.

På TV-bildene kom det tydelig frem at Silvas ben rett og slett krøllet seg rundt kneet til Weidman og Silva ble liggende å skrike av smerte på kanvasen.

- «Oh my godness» - det er så stygt som det kan få blitt. Foten henger bare og dingler, sa en sjokkert UFC-kommentator Joe Rogan mens Silva fikk behandling oppe i buret.

Etter en omfattende operasjon humper nå Silva rundt på krykker. Han sliter fortsatt med store smerter og søvnløse netter, men har fortsatt ambisjoner om å gå kamp igjen. Samtidig forbereder han seg på det verste.

- Jeg frykter at jeg aldri kan belaste beinet igjen og at doktorene skal si at jeg ikke kan fighte igjen når jeg er ferdig med rehabiliteringen. Det må jeg være forberedt på, sier Silva.

LEGENDE: Anderson Silva hadde ikke tapt siden januar 2006. Men i løpet av 2013 ble det to nederlag mot Chris Weidman. Foto: AP


Gnisten tilbake

Silvas manager, Jorge Guimaraes, tror Anderson Silva er tilbake i MMA-buret i løpet av et års tid.

- Jeg tror definitivt at han kommer til å fighte igjen. Jeg ser at han har gnisten. Han er veldig positiv, selv om han var helt knust da det skjedde. Jeg tror han kommer sterkere tilbake, sier Guimaraes.

Silva har vunnet 33 av sine 39 kamper, og 20 av seirene har kommet på knockout. Silva hadde ikke tapt i stororganisasjonen UFC før han gikk på den første smellen mot Weidman.

SJOKKERENDE: Tilskuere, TV-seere og støtteapparat ble vitne til Anderson Silvas brutale skade i Las Vegas 28. desember. Foto: AP

Han er enormt populær i hjemlandet Brasil der hysteriet rundt ham kan sammenlignes med hvordan store fotballspillere som Neymar og Ronaldinho dyrkes.

Det er med andre ord mange som ønsker å se Silva i aksjon igjen selv om han fyller 39 år i april.

- For min egen del vil jeg gjerne se mer av Anderson Silva. Det han holder på med er MMA-samba, han gjør ting ingen andre klarer. Det er litt som Diego Maradona og Lionel Messi: Han gjør unike ting. Men før eller siden må han gi seg og nå er kanskje tiden kommet, sa MMA-Norway-redaktør Tarjei Nymark Mørkve til VG i romjula.

UHELLET: Her brekker Anderson Silva leggen etter å ha truffet Chris Weidman med et spark rett under kneet. Foto: Reuters

Mer om

 1. Kampsport

Flere artikler

 1. Ti uker etter skrekkbruddet sparker MMA-stjernen igjen

 2. Endelig kan MMA-legenden få hevn etter flausetapet

 3. UFC-veteranen snuser på tittelkamp etter ny seier

 4. UFC-sjef: - Den sykeste tungvektkampen noensinne

 5. Norsk MMA-kvartett entrer buret i København i kveld

Fra andre aviser

 1. Dette beinbruddet stopper karrieren

  Aftenposten
 2. Hermansson får ny hovedkamp i UFC – møter tidligere tittelholder

  Aftenposten
 3. Hermansson får ny hovedkamp i UFC – møter tidligere tittelholder

  Fædrelandsvennen
 4. Dette er ikke vold

  Bergens Tidende
 5. City la press på Liverpool

  Aftenposten
 6. Fridjonsson kan rekke seriestarten: – Jeg har vært veldig, veldig heldig

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder