FARVEL, MEDALJER: Suzann Pettersen klarte aldri å komme seg opp i medaljekampen lørdag. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Tutta: – Først barn - så OL i 2020

Medaljedrømmen glapp for de norske** Sørkoreansk OL-gull i damenes golfturnering

RIO/OSLO (VG) Suzann Pettersen (35) vil satse videre mot Tokyo-OL om fire år, men først ønsker golfstjernen å stifte familie.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I RIO: VGs journalist Ole Kristian Strøm

– Jeg har veldig lyst til å spille i Tokyo, men jeg er ikke fremmed for å si at jeg vil stifte familie, og vi kommer ikke til å vente fire år på det. Kanskje jeg må gå i noen gode kvinnelige utøveres fotspor og spørre om råd mellom her og Tokyo. Men vi lyst til å se på hva vi kan skape av «jyplinger».

Det sa Pettersen da hun møtte pressen etter sin siste opptreden i Rio. Hun har vurdert å gi seg etter årets sesong, og kunne avsluttet karrieren med OL-gull med fullklaff i Rio.

Det ble det ikke, og Pettersen avsluttet på 10. plass.

Les også: – Lochte diktet opp ranshistorien

Om fire år får hun muligheten på ny, men før det venter større planer. Sammen med forloveden Christian Ringvold ønsker hun nå å stifte familie, uten at det betyr exit på golfbanen.

– Jeg har for mye spill i kroppen til å la være. Jeg er så heldig som har en samboer og forlovede som gir meg muligheten til å satse hundre prosent på golf, sier Pettersen.

– Måtte ta igjen mye

På den fjerde og siste runden i OL lørdag ble det fem birdies og en dobbelbogey. Det ble totalt tre under par og en tiendeplass totalt, og selv om medaljehåpet lenge levde klarte hun aldri å blande seg helt inn i kampen om edelt metall.

BARE NESTEN: Suzann Pettersen fortviler etter en bom. Foto: Alastair Grant AP

– Jeg har vært to-tre slag bak tetstriden hele tiden, og jeg måtte ta igjen veldig mye hver dag. Jeg spilte solid golf, og ga det en verdig sjanse. Totalt sett har det vært en god opplevelse å være i OL. Det har vært kult, sier golfstjernen i Rio.

Sett denne? Rio-arrangørene flyttet penger fra Paralympics til OL

For OL ga mersmak, og Pettersen føler seg i form. September er tradisjonelt en god måned for Norges mangeårige golfess.

– For å se det positive i det synes jeg at jeg har spilt «jæskla» mye god golf. Jeg er skuffet over at det ikke ble medalje, og det er kjipt ikke å vinne her, så jeg må satse på å få meg en seier i høst. Jeg har mye overskudd og har hengt bra med, sier hun.

Skarpnord sviktet

Marianne Skarpnord (30), som var helt i toppen etter to runder klarte ikke å henge med de to siste rundene. Underveis i den andre runden var hun et øyeblikk i ledelsen, men 30-åringen falt helt ut av teten på OL-golfens to siste dager. Med en 75-runde i går og 73-runde lørdag ble det 25. plass til slutt.

Les også: Bolt ble historisk med ni gull

– Nå handler det om å prøve og kvalifisere til LPGA-touren neste år. Sånn som det står til med Europa-touren nå, med så få turneringer, føler jeg at jeg bør til USA for å utvikle meg, sier Skarpnord til VG etter turneringens slutt.

Saken fortsetter under bildet.

IKKE HELT I SLAGET: Marianne Skarpnord fikk det ikke til å stemme på OLs siste dag. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Overlegen sørkoreansk seier

Vant gjorde sørkoreaneren Inbee Park. Med 268 slag totalt og tre 66-runder var hun fem slag foran Lydia Ko (New Zealand) som ble nummer to.

Trefilov til VG: – Alt som skjer i verden, er på grunn av kvinner – også krig

Shanshan Feng fra Kina så lenge ut til å ta sølvet, men da Ko satte tre birdier på de fem siste hullene ble det bare kinesisk bronse i OL.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder