Knudsen tror ikke gullaget vil rakne

FIKK POKALEN: Isabell Herlovsen (t.h.) og Lillestrøm-jentene jublet for seriegull lørdag. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

Jublet for LSK-jentenes trippeltriumf

LILLESTRØM (VG) (LSK Kvinner-Sandviken 4-0) Isabell Herlovsen (28) skjøt Lillestrøm til klubbens tredje strake seriemesterskap.

  • Jostein Magnussen

Artikkelen er over tre år gammel

2014: Cup- og seriemester.
2015: Cup- og seriemester.
2016: Seriemester - og cupmester? Spiller cupfinale mot Røa om to uker.
Mot Sandviken måtte LSK Kvinner i verste fall ha ett poeng for å sikre seriegullet. Mesterskapet var i realiteten aldri truet.

Les også: Espelund tror ikke FIFA kan nok om kvinnefotball

På en dag hvor Lene Mykjåland ble kåret til årets spiller og årets midtbanespiller, og Isabell Herlovsen ble årets spiss i Toppserien, gjorde gulljentene kort prosess med Sandviken, et lag som heller aldri har slått LSK Kvinner.

Bare tre baklengs

De to profilene hadde en hovedrolle da LSK sikret gullet inne i LSK-hallen hvor jentene bare har sluppet inn tre (!) mål denne sesongen. Målforskjellen er 53-3.

Saken fortsetter under bildet

CHAMPAGNE-FEIRING: LSK-trener Monica Knudsen spratt champagnekorken i garderoben under feiringen av seriegullet. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

Etter at Ingrid Spord - tidligere Sandviken-spiller - hadde roet nervene og scoret på en corner for LSK etter 24 minutter, var det Herlovsens tur.

To minutter før pause fikk hun stå helt alene på bakre stolpe og kunne ta seg tid til å ta ned etter ballen - et innlegg som Mykjåland bommet på like før.

I 46. minutt var det Mykjåland som serverte «Isa» som satte ballen rett i nettaket. 4-0 sørget Emilie Bosshard Haavi for med et skudd i 58. minutt.

Isabell Herlovsen scoret sitt 29. og 30. mål i ettermiddag. Vi må helt tilbake til 2001 sist noen var like suveren som LSK-spissen. Ragnhild Gulbrandsen scoret 31 seriemål den sesongen.

Hørt på makan? Schweinsteiger kan få 100 mill. i sluttpakke

– Jeg burde kanskje hatt flere mål i dag, men jeg skal si meg fornøyd. Jeg satte meg som mål å score 30 tidligere i sesongen, sier Isabell Herlovsen som var borte og hilste på kjæresten og pappa Kai Erik Herlovsen etter at gullmedaljene og pokalen var utdelt.

– Rakner ikke

Avtroppende trener Monica Knudsen var ikke så lite stolt der hun sto med gullhatt på hodet og medalje rundt halsen og etter å ha gitt kanarifansen noe å juble for.

– Vi viser bra nivå i dag og at det er høy, høy kvalitet på mye av det vi gjør. Nå får Hege (Riise) og de som tar over prøve å få til noe nytt under andre rammebetingelser.

– Kan dette laget rakne når nøkkelspillere som Lene Mykjåland, Emilie Bosshard Haavi og kanskje Sherida Spitse forsvinner?

– Det kommer ikke til å skje, men kvaliteten vil nok variere. Det laget vi har hatt i år, så samspilt og med så gode spillere på så høyt nivå, det ser man ikke veldig ofte, sier Knudsen.

PS! 850 tilskuere var på plass i LSK-hallen for å få med seg «gullkampen».

Flere artikler

  1. LSKs superlag slår sprekker

  2. LSKs evighetsmaskin har spilt hver kamp i jakten på seks trofeer

  3. Cuphelten Sherida feiret med den gravide kjæresten – ikke enig med LSK om ny kontrakt

  4. Spår ekstremt jevn Toppserie-sesong: – LSK-dominansen er over

  5. LSK Kvinner tok sitt fjerde strake seriegull: – Vi slår til med pizza i kveld

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder