FJERDE PÅ RÅD: Novak Djokovic vant ATPs verdenstourfinale 6-3, 6-4 mot Roger Federer. Foto: Suzanne Plunkett , Reuters

Djokovic knuste Federer i verdenstourfinalen

Verdensener Novak Djokovic avsluttet tennissesongen med å slå Roger Federer 6-3, 6-4 i ATPs verdenstourfinale. Det er fjerde gang på rad serberen vinner turneringa.

Artikkelen er over fire år gammel

Djokovic sikret seg sesongens ellevte tittel (hvorav tre Grand Slams) da han slo sveitsiske Federer søndag. Etter årets 88 kamper står han med 82 seire.

– Jeg er veldig stolt, sammen med laget mitt, over prestasjonene denne sesongen. Det kunne ikke ha endt bedre. Det har vært en lang sesong, men den beste i livet mitt, sier Djokovic.

Tidligere i turneringen sørget Federer for å bryte serberens seiersrekke på 23 kamper. Det var med på å endre planen i finalen.

– Han var den beste spilleren da han slo meg i gruppespillet. Jeg måtte gjøre noen endringer, og det klarte jeg. Han er veldig aggressiv, og det er vanskelig å holde følge med han, sier Djokovic.

Spanske Rafael Nadal var siste hinder før finalen for den 28 år gamle serberen, mens Roger Federer slo ut landsmannen Stan Wawrinka i sin semifinale. Dermed sikret sveitseren seg en revansjemulighet etter finaletapene mot Djokovic i US Open og Wimbledon.

– Jeg gjorde mitt beste, og synes at jeg spilte mye god tennis denne uka og i finalen. Men Novak fortjener seieren i dag, som så mange ganger tidligere i år, sier Federer.

Djokovic er den første som har vunnet finalen i ATPs verdenstour fire ganger på rad. Serberen står med fem seire sammenlagt, kun slått av Federers seks.

LES OGSÅ: Djokovic vant US Open for andre gang

Mer om

  1. Tennis

Flere artikler

  1. Pluss content

    Novak Djokovic glemmer aldri brødkøen og bombene

  2. Australian Open: Ny «marerittfinale» for Murray

  3. Djokovic knuste Murray i French Open

  4. Federer roser overmann Djokovic etter maratonfinale: – Galskap

  5. Mener Federer er bedre enn noen gang

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder