- Nå skal det festes!

BEIJING (VG Nett) Olaf Tufte kunne endelig feire sine støttespillere da han serverte champagne på seiersfesten sent lørdag kveld i Beijing.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

- Det er nesten flaut hvor mye som legges til rette for meg, sa Olaf Tufte da han hadde fått den rå gullinnsatsen noen timer på avstand og kom for å feire og bli feiret inne i Beijing fem-seks timer etter jubelscenene i Shunyi.

Han tilegnet gullet til sine gode hjelpere.

OLs eneste gullgutt så langt ble møtt av idrettskolleger, norske fans og media og var nøye med porsjonere ut kreftene så han skulle orke en skikkelig fest.

Norges råskinn av en idrettsutøver slo til med en vanvittig topping av formen i det han karakteriserte som "beste klaff på fire år". Kompisen og konkurrenten Mahe Drysdale var så kjørt at han måtte hjelpes ut av båten. Men ellers har han vunnet alle dueller siden Athen-OL.

- Hadde han hatt mer krefter igjen hadde han nok vært enda mer forbanna, sier Tufte.

Med sterke følelser og noen tårer under nasjonal sangen vant muskelbunten Olaf Tufte igjen nordmenns hjerter, slik han har gjort tidligere.

- Det er den allergien hver gang de stikker blomstene opp i ansiktet på meg. Neste gang skal jeg be om plastikk, ler Tufte avvæpnende, tenker seg om og legger til

- Jeg må få grine litt jeg også en gang i mellom. Du må prøve det selv for å forstå hvordan det er å lykkes med noe du trener for i fire år.

På VG Nett har hundrevis sendt ham gratulasjoner - og noen fridd - etter at gulljubelen kunne bryte løs i norske hjem lørdag formiddag.

SEND EN GRATULASJON, DU OGSÅ!

- Da begynner det å haste, sier Olaf om frieriene. Han skal gifte seg med sin Aina Pedersen 4. oktober.

For fire år siden feiret han gull i Athen. Nå er kjæresten, mor Lise Gro, far Sigurd Olaf og kompisene på plass for å feire med ham igjen - og for å få litt igjen av gullgutten.

- Hva skal du gjøre de neste dagene?

- Det tar jeg som det kommer. For første gang på fire år har jeg ingen plan.

- Hvor lenge varer det?

- Jeg begynner å tenke på det på flyet hjem den 19.

Kameratgjengen lovet etter gullet i Athen at de ville komme til Beijing også. Nå har de lovet å komme til London hvis han tar fire år til.

- Det er enklere for dem å love en tur til London, svarer Tufte med et flir og lar spørsmålene om fremtiden henge i luften mens blikket og tankene går inn mot festen og kanskje en god natts søvn etter mange søvnløse netter på vei mot finalen.

Med et glass champagne i hånden måtte Tufte ut i resepsjonen for å overbevise resepsjonisten på Radisson SAS om at det var greit at han og kjæresten fikk overnatte. Aina er i Kina på gruppevisum og slet med å overvinne det kinesiske regelverket for å få et rom.

Litt vifting med en medalje av gull og edleste jade gjorde susen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder