SJOKKET: Danmark og Mikkel Hansen røk ut av EM allerede etter gruppespillet. Her jubler han for scoring under VM-finalen mot Norge for ett år siden. Foto: Bjørn S. Delebekk

Dansk stjerne slår tilbake mot TV-kanal etter EM-exit

Håndballprofilen Mikkel Hansen (32) beskyldte dansk TV 2 for å skape konflikt mellom ham og landslagssjef Nicolaj Jacobsen etter at danskene meget overraskende ble slått ut av EM.

– Dere prøver å skape splid mellom min trener og meg, noe jeg synes er en smule ironisk, sa Mikkel Hansen i danske TV 2s studio etter gruppespillets siste kamp mot Russland. Den kampen endte med en komfortabel 31–28-seier, men de regjerende mesterne røk likevel ut av EM etter tap for Island og uavgjort mot Ungarn.

I intervjuet mente PSG-stjernen at TV-kanalen forsøkte å lage en konflikt som ikke var der da de brukte et innslag hvor Hansen sa han ikke kom til «noen situasjoner» fordi han hadde ballen for lite. Dermed mente Hansen kanalen forsøkte å lage en konflikt mellom ham og landslagstrener Nicolaj Jacobsen.

– Jeg kommer ikke til noen situasjoner. Jeg har jo nærmest ikke ballen, og da er det vanskelig å skyte, sa Hansen i innslaget.

TV 2-ekspert Bent Nyegaard var overbevist om at kritikken faktisk var var rettet mot landslagstreneren, skriver danske Ekstrabladet.

– Den største skrellen gjennom tidene

At den regjerende VM - og OL-mesteren røk ut allerede i gruppespillet har sendt sjokkbølger gjennom håndball-Europa. Aftonbladet-journalist Johan Flinck beskriver det på denne måten i en kommentar:

– Danmarks fiasko i Malmö er den største negative skrellen gjennom tidene i et håndballmesterskap.

– Ha det, Danmark, skriver Sportschau og Spiegel fastslår at Danmarks fiasko er en «sensasjon». «Favoritten floppet» skriver n-tv.

Danmark spilte gruppespillskampene i Malmö, og var nærmest på hjemmebane. Den svenske byen ligger bare en kort kjøretur fra den danske hovedstaden. 6000 dansker var på plass i hallen onsdag kveld.

– Jeg synes vi var klare før turneringen. Vi spiller ganske ok mot Island, men at vi som lag ikke klarer å reise oss og i stedet er rystende nervøse mot Ungarn, det forstår jeg ikke. Jeg vet ikke hva vi gjør. Det er der vi ryker. Det er der vi taper turneringen, sa forklarte danskenes forsvarssjef Henrik Møllgaard til Ekstrabladet etter kampen.

Norge blant gullfavorittene

Danmarks exit er ikke den eneste store overraskelsen hittil i mesterskapet. Også Frankrike røk ut i gruppespillet. Det sørget Norge for da de slo de franske stjernene 28–26 i Trondheim Spektrum søndag.

Dermed seiler Norge opp til å være blant de største favorittene til gullet. Håndballguttene er nå på plass i Malmö hvor Ungarn, Sverige, Island og Slovenia venter i hovedrunden.

Første kamp spilles mot Ungarn fredag 18.15.

Sjekk denne Sagosen-suseren:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder