ROGER THAT: Roger Federer (37) avanserte med 3–0 i sett mot tyske Oscar Otte onsdag ettermiddag. Foto: CAROLINE BLUMBERG / EPA

Federer til VG om å møte Ruud: – Jeg vet mer om faren hans

PARIS/OSLO (VG) Roger Federer (37) gir også noen råd til Casper Ruud (20) før de skal møtes i tredje runde av French Open.

 • Camilla Vesteng
 • Jens Friberg

– Jeg vet nok mer om faren hans enn om Casper, selv om jeg aldri spilte mot ham. Men jeg gleder meg til å møte Casper. Han har forbedret seg mye de siste årene, og han spiller bra på grus, sier Roger Federer til VG på sin pressekonferanse etter å ha slått Oscar Otte 3–0 i sett.

Den sveitsiske tennislegenden, som er tidenes mestvinnende på herresiden med sine 20 Grand Slam-titler, møter en Ruud for første gang i sin karriere. Det til tross for at Christian Ruud var med i trekning da Federer debuterte i Grand Slam-sammenheng i 1999.

Nå venter altså junior. Han slo Matteo Berrettini (23) 3–0 i sett onsdag ettermiddag, og beskriver fredagens møte med Federer som en drøm:

Federer møtte pressen litt over klokken 19 onsdag kveld. Den internasjonale pressen fikk stille fem spørsmål. Federer var i strålende humør. Svarte grundig og smilte mye.

– Jeg har ikke sett Casper spille så mye, men å spille disse virkelig store kampene, som tjueåring, mot en av de beste spillerne, på centrecourten (hovedbanen) er noe man alltid drømmer om. Det gjorde i alle fall jeg. Når man vokser opp og drømmer om å være en profesjonell tennisspiller handler det mindre om hvem man spille mot, og mer om hvilken bane man skal spille på. Og nå skal han spille på en av de største, sier Federer.

Casper Ruud skal spille sin aller første tredjerunde i en Grand Slam-turnering, som er de «fire store» turneringene i tennisverden. I tillegg til French Open, er det Australian Open, US Open og Wimbledon som går under denne betegnelsen.

Federer har vunnet alle disse, dog kun én gang på grusen i Frankrike, og kommer også med noen velmenende råd til sin 17 år yngre motstander.

– Det handler bare om å ta inn alt, nyte øyeblikket, men også tro at han har sjansen. For hvis man kommer til tredje runde i en Grand Slam, er det ikke flaks. Og med tanke på stillingen mot Berrettini (3–0) virker det som han har gjort jobben. Jeg kommer til å ta ham veldig seriøst, sier Federer på spørsmål fra VG.

Samtidig som Federer møtte pressen, satt Ruud på pressekonferanserom nummer to. Et mindre rom. Færre journalister. Men stemningen var like god.

– Han skjønner nok at det er litt spesielt for unge spillere å få møte ham. Jeg fikk jo hilse på ham i morges etter oppvarmingen. Det var første gang jeg hilste på ham, sier Ruud til VG og fortsetter:

– Det er noe i det han sier, jeg har stor respekt for ham, men man kan ikke ha for mye respekt. Jeg kan ikke gå ut der og være i en helt annen verden og ikke tenke på eget spill. Jeg må tenke på en kamp jeg skal prøve å vinne.

Ruud selv fikk vite at Federer ventet på motsatt banehalvdel like etter at han selv feide Berrettini av banen, og erkjente at muligheten for å møte den sveitsiske legenden satt i bakhodet under hans egen kamp.

– Han er favoritt. Jeg er underdog, jeg får prøve å bruke det. Det er kanskje en liten fordel at han ikke vet så mye om meg, sier Ruud til VG.

Mer om

 1. Tennis
 2. Roger Federer
 3. Casper Ruud
 4. Christian Ruud
 5. French Open

Flere artikler

 1. Casper Ruud møter Roger Federer i French Open

 2. Nordmenn spilte mot Federer – kaller Ruuds utvikling «surrealistisk»

 3. Mamma Ruud gråt av glede: – Jeg håper det tar helt av i Norge nå

 4. Tennislegenden Wilander spår: Ruud blir topp 30 i verden

 5. Boris Becker til VG om Ruud-familien: – En stor historie

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder