Rønneberg om OL-duoen: - Kan ikke en dritt om sport

Senkveld-gutta skal ha daglige sendinger under OL i Sotsji

NYDALEN (VG) Komikerne Truls Svendsen (41) og Else Kåss Furuseth (33) skal være med i Senkvelds sendinger under OL i Sotsji. Men ifølge programleder Harald Rønneberg (40) kan ikke duoen «en dritt» om sport.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- De skal være våre eksperter, våre fageksperter. Kjapt, Else, hvem er vårt største håp i normalbakke, sier Rønneberg og utfordrer Furuseth.

- Kjetil Jansrud. Neida, jeg bare tulla. Det er Martin Johnsrud Sundby. Og så har jeg tro på Magnus Moan, sier hun.

- Kjempefint. Bra å vite at vi har et godt faglig fundament her, sier Rønneberg tørt.

Ekspertlisten

I går kveld kunne TV 2 presentere sin liste over eksperter som skal være med til OL i Sotsji på nyåret. På den er flere kjente idrettsnavn, som Raphael Poirée og Kari Traa.

I tillegg til selve sportssendingene, skal Senkveld-gutta Rønneberg og Thomas Numme ha daglige programmer fra OL-byen.

VGTV: TV 2s nye OL-bande: - Lader opp med vodka.

- Det skal være et feelgoodprogram, hvor vi skal feire medaljehåpene våre. Eller, da har de vel forhåpentligvis faktisk vunnet en medalje, da, forklarer han.

Selv har Rønneberg et kretsmesterskap i karate som sin største sportslige meritt. Men programlederen forteller at han ble knocket ut etter bare 40 sekunder, så karrieren på den regionale sportsarenaen ble dermed kortvarig.

Var med i `94

Heller ikke duoen Furuseth/Svendsen har spesielt mye å skilte med når det kommer til idrettslige aktiviteter, men Svendsen er den eneste av dem som har konkurrert på nasjonalt nivå.

- Jeg har vært med i NM i bowling, forteller han. Svendsen var også en del av OL på Lillehammer - riktignok ikke på det sportslige planet, men som «vette» under åpningsseremonien.

- Hva kan disse to om sport, Rønneberg?

- Ikke en dritt, kommer det kjapt fra programlederen. Det til tross for at Furuseth klarte å svare riktig på hans spørsmål om hvor OL ble arrangert i 1994.

- Å ha med disse var en god idé - på blokka. Jeg er mer usikker nå. Vi får se, det er ikke sikkert de slipper inn i Russland en gang, sier Rønneberg.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder