Prisvinner-Tutta klar for å bli verdens beste golfer

Slo knockout på Berger, Bjørgen, Johaug og Christiansen - ble årets kvinnelige utøver

OSLO SPEKTRUM (VG) I morgen tidlig setter Suzann Pettersen (32) seg på flyet til USA for å nå målet om å bli verdens beste golfspiller.

  • Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Men før avreise rakk hun å få med seg prisen som årets kvinnelige utøver.

- Dette er like nervepirrende hver gang, sa Pettersen da hun inntok scenen i Oslo spektrum lørdag kveld.

Pettersen ligger per nå som nummer to på verdensrankingen i golf. Kun Inbee Park rager over henne på lista, men marginen er så liten at det norske golfesset antakelig vil ta over tronen ganske snart.

Innsatsen på golfbanen gjennom 2013 sendte Pettersen inn på nominasjonslista til årets kvinnelige idrettsutøver, sammen med Tora Berger (skiskyting), Marit Bjørgen (langrenn), Therese Johaug (langrenn) og Tiril Sjåstad Christiansen (fristil).

VGTV: Se intervju med Tutta fra den røde løperen

Reiseklar

Da prisvinneren ble ropt opp, var det Pettersen som trakk det lengste strået.

- Jeg må få takke juryen, og alle de nominerte i min klasse. Dere inspirerer meg til å gjøre mitt beste hver dag. Mamma, pappa og broren min, som i tide og utide har gitt meg fantastisk støtte og lagt til rette for at jeg kan gjøre det jeg ønsker, sa hun i takketalen.

Pettersen har vært hjemme på juleferie, og rakk i akkurat å få med seg idrettsgallaen før hun reiser tilbake til USA. Hun var den idrettsjenta aller flest ville snakke med da hun gikk på den røde løperen før gallaen startet, og til VG fortalte hun om gleden over å få gyve løs på golfen igjen etter å ha hatt julefri.

- Jeg kan nesten ikke vente til jeg er ferdig her i kveld og kan sette meg på flyet, sa en blid Pettersen til VG på den røde løperen før kveldens galla begynte.

- Fantastisk!

Mange spådde at hun ville innta tronen som verdens beste golfspiller allerede før jul. Det klarte hun ikke, men Pettersen innrømmer at hun nå er veldig motivert for å gyve løs på et nytt år.

- Det kriber litt ekstra, medgir hun.

- Det blir en ekstra motivator for, et steg til jeg kan klatre.
Når VG ber henne oppsummere 2013 for sin egen del, er det første ordet hun bruker "fantastisk".

- Ting stemte for meg. Kroppen har vært i bra form og jeg føler jeg har klart å legge ned det arbeidet som kreves. Da er det kult at jeg klarer å levere også, sier hun.

Nå gleder hun seg til å komme i gang igjen med sesongen.

- Jeg har bare tida og veien foran meg nå.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder