STRÅLTE: Ole-Kristian Bryhn var svært fornøyd etter å ha tatt gull på 300 meter helmatch i VM. Der ble han også konge etter seks medaljer.
STRÅLTE: Ole-Kristian Bryhn var svært fornøyd etter å ha tatt gull på 300 meter helmatch i VM. Der ble han også konge etter seks medaljer. Foto:Norges Skytterforbund,

Skjøt seg til sin sjette medalje: Ble VM-konge etter nok et gull

SPORT

Ole-Kristian Bryhn (25) reiser hjem som VM-konge etter sitt første individuelle gull i skyte-VM. Nå er det bare én ting som mangler.

  • Kjetil R. Anda
Publisert:

Ole-Kristian Bryhn tok sitt første individuelle VM-gull i karrieren da han vant 300 meter helmatch, fredag. I tillegg fulgte Odd Arne Brekne opp med bronse.

– Det er helt sykt. Jeg hadde en veldig god dag på banen og klarte å holde hodet kaldt. Da vare det bare å slippe jublende løs, sier en overlykkelig Bryhn til VG etter dopingkontroll.

Bryhn skjøt 1175 poeng, samme poengscore som annenplassen, mens Brekne sikret bronsen med 1174 poeng.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Skytingens femmil

Øvelsen helmatch går ut på å skyte både liggende, knestående og stående. Bryhn visste at han lå godt an før avslutningen på stående.

– Men poengene raser fort om man først begynner å skjelve på stående. Dette er femmila på ski, og er som en kongeøvelse. Det er et maraton og det gjelder å holde hodet kaldt gjennom hele skytinga, sier han.

Likevel var Bryhn aldri nervøs.

Først kom franske Cyril Graff inn med samme poengsum som Bryhn, men færre innerblinker. Så måtte Bryhn følge svenske Karl Olsson som lenge så ut til å tukte begge nordmennene. Men det ble for tøft til slutt for svensken og dermed gull og bronse til Norge, skriver Norges Skytterforbund i en pressemelding.

VM-konge

Med totalt seks medaljer i VM, reiser Bryhn nå hjem som VM-konge fra Granada.

"Detta må jo værra bra", ler drammenseren.

– Jeg hadde en drøm om at det skulle gå så bra, men det hadde vært for mye å håpe. Jeg skjenner fortsatt jeg er skjelven, sier han.

Bryhn tok totalt tre gull, to sølv og én bronse. Odd Arne Brekne tok to gull og to bronse.

Nå er det bare én ting som kan toppe det hele:

– Det må være OL-gull, sier Bryhn.

300 meter helmatch er ikke på OL-programmet. Da er det 50 meter som er avstanden.

– Det er ikke så stor forskjell foruten avstanden, sier den ferske verdensmesteren.

I morgen setter 25-åringen kursen hjemover til Drammen. Før den tid lover han feiring.

– Jeg vet ikke helt hvordan enda, men det skal garantert markeres, avslutter han.