«Magga» Aase legger opp som MMA-utøver

(VG Nett) Halvannet år etter at Margaret «Magga» Aase (25) vant «Norges beste fighter» gir hun seg som kampsportsutøver. - Jeg er lei av å være blakk, sier hun til VG.

 • Per Opsahl

Artikkelen er over syv år gammel

Aase har sin bakgrunn fra brasiliansk jiu-jitsu og har blant annet blitt verdensmester to ganger. I 2012 fikk hun muligheten til å være med i TV-serien «Norges beste fighter» der hun konkurrerte mot andre norske kampsportsutøvere i Mixed Martial Arts.

VGTV: Her vinner Aase finalen av «Norges beste fighter»

Med sine ekstreme tekniske ferdigheter gikk Aase til topps i kvinneklassen, og debuterte som MMA-proff i november i fjor. Etter å ha vunnet på teknisk knockout mot Lina Ekleund på et «Rumble of the Kings»-stevne i Linköping, så var Aase klar på den videre satsingen:

- Det blir full MMA-satsing på meg fremover, og jeg vil satse i USA, sa Aase til VG den gangen.

Nå har hun lagt karrieren på is, og det er fare for at det som kunne blitt en internasjonal MMA-profil gir opp karrieren.

- Jeg er 25 år gammel og kan ikke fortsette med noe som bare betyr utgifter. Uten sponsorhjelp kan jeg ikke holde på med dette og bruke opp pengene til mamma, sier en oppgitt Aase til VG.

- Jeg er lei av å være blakk hele tiden, og kan ikke fortsette sånn. Jeg misliker sterkt å gjøre ting halvveis - noe det blir uten en sponsor. Skal jeg jobbe fulltid, kommer jeg ikke til å være så flink som jeg kan være. Jeg vet jeg kan være best, sier 25-åringen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ORKER IKKE MER: Margaret Aase, som her jubler etter seieren i «Norges beste fighter», flytter til Oslo og legger MMA-karrieren på is. Foto: VGTV


Hun har de siste årene bodd store deler av tiden i San Diego, men flytter nå hjem til Norge og skal bo i Oslo. Samtidig skal hun jobbe som instruktør på treningsstudioet til Mads Rask i Fredrikstad.

Rask vant herreklassen i «Norges beste fighter», men har i likhet med Aase ikke fått noe ut av MMA-karrieren.

- Det er veldig vanskelig å få til så lenge jeg ikke har noen fast inntekt. Jeg gleder meg veldig til å begynne å jobbe, men synes det er synd at jeg ikke får satset videre på karrieren, forteller Aase.

- Synd for norsk MMA

Hun blir etter all sannsynlighet stående med én proffkamp i MMA.

- Det er veldig synd for norsk MMA. Med sitt vinnende vesen og sin profesjonelle holdning har hun vært en flott ambassadør for sporten, som en av Norges få kvinnelige profesjonelle utøvere, sier MMA Norway-redaktør Tarjei Nymark Mørkve til VG.

Han hadde gledet seg til å følge sørlandsjentas videre karriere, og ble overrasket da VG fortalte at hun nå gir seg.

- Hun har vist et enormt talent på tross av få kamper, og det at hun nå velger å forlate sporten er et tap for norsk MMA, mener Mørkve.

Mer om

 1. Kampsport

Flere artikler

 1. Nordås klar for Wako-VM i Brasil

 2. Tror «MMAs Messi» må legge opp etter skrekkskaden

 3. Advarer mot Meeks motstander: – Han er en notorisk juksemaker

 4. Kenneth Bergh prøver seg i «The Ultimate Fighter»

 5. Norsk thaiboksing-gull i Combat Games

Fra andre aviser

 1. Margaret Aase legger opp

  Fædrelandsvennen
 2. God oppkjøring til nytt VM

  Fædrelandsvennen
 3. Søskenpar fra Sandnes tar verdensidrett med storm

  Aftenposten
 4. Verdensmester med NM-comeback

  Fædrelandsvennen
 5. – Når du går i ringen tar adrenalinet litt over

  Aftenposten
 6. Sørlendingene imponerte i jujutsu-NM

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no