VIL SNAKKE: Tidligere FIFA-visepresident Jack Warner sier han vil overlevere alle bevis han har til etterforskerne, og sier han er ferdig med å holde på hemmeligheter. charges. Foto:Andrea De Silva,REUTERS

Tidligere FIFA-topp: Jeg er ferdig med å holde tett

Jack Warner er etterlyst av Interpol, og antas å være en av hovedpersonene for FBIs FIFA-etterforskning. Onsdag snakket han ut på TV.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Warner er fra Trinidad og Tobago og er tidligere visepresident i FIFA og tidligere president for CONCACAF, Det nord-, mellomamerikanske og karibiske fotballforbundet.

Han meldte seg selv for politiet i hjemlandet for en uke siden, men ble fraktet bort fra fengsel i en ambulanse på grunn av helseproblemer.

Natt til onsdag snakket Warner på TV i hjemlandet. Han ga da uttrykk for at han var ferdig med hemmelighold om FIFA-fortiden.

– Jeg vil ikke lenger holde på hemmeligheter for personer som prøver å sverte ryktet til hjemlandet mitt, sier Warner ifølge TV-kanalen CCN TV6.

Les også:FIFA-topp innrømmer bestikkelser før tildelingen av 1998-VM

Vil overlevere bevis

Warner hevder at han har en rekke dokumenter, sjekker og annet materiale, men at alt er overlevert til en tredjeperson, slik at han ikke selv har tilgang til dem. Men han lover å skaffe alt av bevis.

– Mine advokater vil ta kontakt med etterforskerne. Jeg vil frigi alt. Jeg har holdt tett, men det vil jeg ikke lenger gjøre, sier Warner, som selv er etterlyst av Interpol.

Ifølge CCN TV6 skal Warner har sagt at han frykter for sitt eget liv. Han uttrykte også misnøye over at avtroppende FIFA-president Sepp Blatter blir sittende som president frem til en ny president er valgt.

– Du kan ikke gå av og så bli sittende. Han sto bak mitt fall. Jeg sto ikke bak hans. Blatter vet hvorfor han falt, og det gjør jeg også, sier Warner ifølge TV-kanalen.

Han avviser samtidig at han på noe tidspunkt ble bestukket av Sør-Afrika i forbindelse med at landet ble tildelt VM i 2010.

Les også: Warner: – Kommer korrupsjonstsunami

Jack Warner er sammen med Nicolás Leoz, som er tidligere president i Det søramerikanske fotballforbundet (CONMEBOL), etterlyst for organisertkriminalitet og korrupsjon på oppfordring fra amerikanske myndigheter. Begge to er fra før siktet i saken. I tillegg er fire andre som har jobbet i FIFA, også etterlyst.

Oversikt: Disse FIFA-toppene ble arrestert

Forventet korrupsjonsbølge

Sommeren 2011 ble Jack Warner suspendert av FIFA, mistenkt for korrupsjon.

GÅR AV: Sepp Blatter. Foto:Ruben Sprich,Reuters

Det var denne hendelsen som fikk spekulasjonene til å gå for alvor om korrupsjon rundt tildelingen av VM til Qatar – en avgjørelse som i utganspunktet ble sett på som svært kontroversiell, blant annet med tanke på det varme klimaet.

Warner har siden ytret seg kritisk mot sittende FIFA-president Sepp Blatter, senest torsdag kveld – dagen før presidentvalget som Blatter vant.

– Hvis jeg har fått FIFA-penger gjennom 30 år, hvem har gitt meg pengene? spurte Warner retorisk ifølge The Telegraph da han deltok på et politisk møte.

– Hvorfor blir bare personer fra den tredje verden siktet? fortsatte han.

Putins talsmann:Gir blaffen i truslene mot Russland-VM

Gransket seg selv

I forbindelse med korrupsjonsanklagene mot Jack Warner i 2011, gjennomførte FIFA en granskning. FIFA-toppene Warner, visepresident Mohamed bin Hammam og president Sepp Blatter måtte møte for FIFAs etiske komité.

Komiteen frikjente Blatter fra all tvil, mens Warner og bin Hammam til slutt ble suspenderte av forbundet.

Les også: Den langsiktige korrupsjonsplanen

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder