Travstjernens trener: - Håper på en ny sesong

Håper Yarrah Boko kan starte i Prix de Paris og de nordiske storløpene

NUMMER FIRE: Yarrah Boko (nummer 9 - innerst) kjørte inn til en fjerdeplass i Prix de France søndag. Den norske hesten ble kun slått av Noras Bean (1), Univers de Pan (10) og Tiego d'Etang (8). Foto: Gerard Forni

Yarrah Boko med nytt superløp i Paris

Norges store internasjonale travstjerne viste nok en gang hva han er god for da han spurtet inn til en fjerdeplass i Prix de France søndag.

Artikkelen er over seks år gammel

Yarrah Boko har virkelig satt spor etter seg i Paris denne vinteren. Først vant han Prix de Belgique, deretter ble han en meget sterk treer i verdens tøffeste travløp, Prix d'Amerique. I dag sto Prix de France for tur.

Yarrah Boko trakk det verst tenkelige startsporet - nummer ni bak startbilen.

Kusk Pierre Vercruysse og Yarrah Boko var med på en utrolig rask start på ærverdige Vincennes, og den norske hesten kom seg til tet.

HAR ALDRI VÆRT BEDRE: Trener Trond «Buller'n» mener Yarrah Boko aldri har vært bedre enn han er nå. Foto: Eirik Stenhaug, Equus Media

- Jeg har aldri sett han åpne så fort noen gang. Det var en kanonåpning, sier en imponert trener Trond «Buller'n» Anderssen til VG.

Etter hvert ble farten dempet noe, og The Best Madrik fikk overta teten. Inn mot oppløpet ble tempo igjen skrudd opp, og mens to av forhåndsfavorittene, Yarrah Boko og Up And Quick, lette etter åpning kom Tiego d'Etang, Univers de Pan og svenske Noras Bean i stor fart ute i banen.

Yarrah Boko fikk til slutt åpning på innsiden, og skjøt fart, men det var for sent.

Den norske hesten, som ikke så preget ut av den ekstremt tøffe åpningen, spurtet i mål som en meget solid firer.

- Han gjør et kjempeløp, og virket ikke trøtt etter målgang heller. Kusk Pierre Vercruysse trodde han skulle få åpning litt tidligere, da hadde vi vært helt der oppe. Han kunne gått ut i den siste svingen, men valgte å bli sittende. Da kom luken litt for sent, men vi er kjempefornøyde, oppsummerer «Buller'n».

- Jeg burde ha gått ut da jeg hadde sjansen i siste sving, men jeg så at Univers de Pans trøblet med travet og sjanset på at den skulle galoppere. Så skjedde ikke og dermed fikk vi for sen åpning. Jeg tror kanskje vi hadde vunnet om jeg hadde gått ut, sier Vercruysse til TGN.

Fjerdepremien var verdt rundt 250.000 kroner.

- Ny vakker innsats av Yarrah Boko. En av verdens beste hester er eid og trent i Norge, skriver TV 2-profilen Morten Langli på Twitter.

Ny svensk seier

Tiego d'Etang, Univers de Pan og Noras Bean var omtrent likt på streken etter å ha travet 2100 meter i Prix de France.

Målfotoet viste at Noras Bean var først i mål, mens Univers de Pan ble nummer to.

Dermed fulgte Bjørn Goop og Noras Bean opp den flotte svenske innsatsen i Paris, etter Maharajah og Örjan Kihlströms seier i Prix d'Amerique for to uker siden.

Denne seieren var riktignok langt mer overraskende.

Favoritten feilet

Den kanskje største forhåndsfavoritten, Ready Cash, feilet tidlig i løpet og ble disket.

En trist avslutning for den franske travlegenden Ready Cash, som gikk karrierens siste løp.

Yarrah Bokos eier Jan-Erik Andresen har også hintet om at karrieren til Yarrah Boko går mot slutten.

- Karrieren kan være over allerede søndag. Vi er på lånt tid. Han er ni år - og målet var hele tiden en start i Prix d'Amerique, sa Andresen til Equus Media før dagens start.

Satser på ny start om to uker

Trener Andressen tror ikke karrieren nærmer seg slutten, og håper Yarrah Boko har én sesong igjen av karrieren.

- Om alt er bra med Yarrah Boko blir det Prix de Paris om to uker, så tar vi ham hjem for storløpene her hjemme i Norden, sier han.

- Jeg er ikke redd for at karrieren nærmer seg slutten, men alt etter skaden han fikk i fjor er en bonus. Det virker som vi har kontroll på skaden, og klarer vi å holde den i sjakk kan han få en ny sesong her i Paris, fortsetter han.

Treneren mener hesten aldri har sett bedre ut enn han har gjort den siste tiden.

- Han har bare blitt finere og finere for hver start. Han har aldri vært bedre, runder han av.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder